Cirkas

Sep 27, 2008 18:02

Naujokų savaitę (tą oficialiąją, nors ji prasitęs visokiais vakarėliais dar ir į kitą) šiandien pabaigė studentų atstovybė su savo įspūdinga draugijų ir klubų muge. Karjeros centro kalbovas per vieną paskaitą šį renginį taikliai pavadino "cirku". Tai yra draugijų atvirų durų dienos, kai visi siūlo užsirašyti pas juos, dalyvauti jų renginiuose ir panašiai. Yra politinių draugijų: tarkim, marksistai ir socialistai atrodė stipriai, su bent keliais stalais ir daug rėksmingos juodai-raudonos medžiagos apie tai, kaip, tarkim, Kinija nėra kapitalistinė šalis, ir nekiškit prie jos nagų. Kažkur matėsi konservatoriai. Pavienės politinės, aplinkosauginės, žmogaus teisių draugijos, skirtos, tarkim, kažkokiai Brazilijos cukrašvendrių problemai, Afganistanui, ar galimai invazijai į Iraną. Amnesty International - kas be ko. Taip pat homoseksualų draugija. Kitos draugijos - regioninės: Pietų Azijos, Afrikos ir panašiai. Aš, savaime suprantama, prisijungiau prie Kinijos draugijos. Nors tas "prisijungimas" tai toks nominalus, pasirašai į sąrašą, duodi savo el. paštą, ir lauk informacijos. Tikiuosi, sulauksiu - noriu kiniškai bendraut :)

Dar yra visai nemažai specifinių studentų bendrijų, na, visokios teisės, ekonomikos ir panašiai. Kitos - meninės. Fotografija, drama, literatūra, kinas (į pastarąsias dvi įsirašiau). Ilgai ieškojau muzikos draugijos, bet ji nesiteikė pasirodyti, nors turėjo. Didelė grupė sporto draugijų: nuo teniso iki Capoeiros. Aikido, kendo ir kitokių -do atstovai sėkmingai demonstravo savo menus tiesiog mokyklos kieme. Šalia susirinkusius linksmino kažkokios škotiškos muzikos rūšies atstovų draugija. Yra religinių draugijų, tiesiog crazy klubų irgi esama: tarkim, draugija, kurios nariai per politinius protestus apsirengia kaip klounai. Arba vieno vyruko projektas sukurti tinklą žmonių, kurie galėtų vienas kitam be užmokesčio padėti įvairiais gyvenimo klausimais - keistis paslaugomis.

Labiausiai apsidžiaugiau suradusi skautų staliuką. Nesitikėjau, kad jų ten bus - didžiulis stalas visokioms kitoms savanorystėms, ir šiaip apie savanoriavimą čia daug šnekama, bet skautų kol kas neteko girdėt. O čia - prašom! Apsikeitėm kontaktais, sakė, galėsiu ateiti pabendrauti į sueigą kokią, o paskui prisijungti, padėti vadovams ar panašiai. Aaa, džiaugias širdis, labai įdomu turėtų būt.

Į ką čia dar įsirašiau... Į World Music Choir, bet ten galėsiu dalyvaut tik jei manęs nepaims į orkestrą, nes repeticijos kertasi. Orkestras dar neatsiliepė, tai įsivaizduoju, kad eisiu dainuot :) Jau turiu planą chuliganą prakišti lietuvių liaudies dainų, nes ten idėja tokia ir yra: dainuoti įvairiausią muziką įvairiausiom kalbom. Dar netyčiom susigundžiau galimybe prisijungti prie kažkokio naujo laikraščio komandos, kas žino, gal kada straipsniuką kokia nors opia tema ir parašysiu, hrms :)

Ir dar: radau kondensuoto pieno, padariau tinginį! Lyg ir išėjo, vėsta dabar, pažiūrėsim, tik keistos formos bus, nes puode ir salotiniam dubeny suslėgiau.

soas

Previous post Next post
Up