Україна-Румунія: військова співпраця поглиблюється

Apr 08, 2016 10:04



З 5 по 6 квітня в Україні з робочим візитом перебувала делегація Військово-повітряних сил Збройних сил Румунії, яку очолював начальник штабу ВПС ЗС Румунії генерал-майор Лауріан Анастасоф. У складі делегації до України також завітали керівники румунських підприємств, що спеціалізуються на ремонті військово-транспортних літаків та винищувачів, - п. Василе Бойку (“РОМАЕРО”) та п. Овідіу Міхай (“АЕРОСТАР”), які зацікавлені у пошуку спільних векторів розвитку галузі щодо модернізації авіаційної техніки.
Основною метою візиту було поглиблення співпраці, а також вивчення можливостей щодо виконання ремонту та модернізації літаків типу МіГ-21, Ан-26 і Ан-30 на авіа­ремонтних підприємствах ДК “Укроборонпром” в інтересах Збройних Сил Румунії.
Зустрічали делегацію у військовому секторі аеропорту “Бориспіль” фахівці із міжнародного співробітництва Командування Повітряних Сил Збройних Сил України. Першим румунських гостей привітав командувач українських Повітряних Сил генерал-лейтенант Сергій Дроздов. Згодом відбулась зустріч з представниками Командування ПС ЗС України. В ході заходу сторони обговорили актуальні питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва, подальші напрямки їх поглиблення. Крім того, увазі гостей була представлена брифінг-презентація на тему “Сучасний стан та перспективи розвитку Повітряних Сил Збройних Сил України”.
- Ми сподіваємось, що цей візит продемонструє перспективи взаємодії наших країн у військовій сфері, адже сучасна геополітична обстановка потребує активних скоординованих дій в напрямку боротьби з тероризмом та проявами зовнішньої агресії, - зазначив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України.
У відповідь генерал-майор Лауріан Анастасоф запевнив, що це лише початкові кроки до подальшої тісної співпраці оборонного комплексу та Збройних сил двох країн:
- Існує безліч аспектів співробітництва між нашими країнами, на яких необхідно якомога швидше зосередитися задля спільної безпеки. Для цього ми потребуємо постійного контакту з представниками оборонної сфери України, щоб бути обізнаними в військово-політичній ситуації не лише із зведених доповідей командування сил НАТО, але й безпосередньо від українського командування, - зазначив він.
Згодом гості відвідали Державне підприємство “Завод 410 цивільної авіації”, де відбулась зустріч у складі робочих груп і обговорення питань щодо можливостей виконання ремонту та модернізації літаків типу Ан-26 і Ан-30.
Під час перебування у Львові представники румунської делегації побували на ДП “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод” та ознайомились з можливостями підприємства щодо ремонту та модернізації літаків типу МіГ-21 в інтересах Збройних сил Румунії.
Марина Добровольська. “Крила України”.










НАТО, ВТС, Мотор Січ, ВТА, Румунія, Ан-30, Укроборонпром, ДП Антонов, Україна, Ан-26

Previous post Next post
Up