Домашній сир фета

Oct 07, 2010 11:36

Домашній свіжий сир для діток готувала щоденно. Захотілося спробувати щось нове.
Сир фета за рекомендаціями Олексія Онегіна ( рецепт )

сироваріння, фета

Leave a comment

Comments 16

lunetta_mama October 7 2010, 08:45:37 UTC
Славочка - он прекрасен!!!
Браво!

Reply

smakuje October 7 2010, 08:50:34 UTC
Маша, твой осетинский сыр на очереди следующим!
а какой йогурт ты брала? и как уксус поживает? у меня он еще не достаточно острый, может мед/сахар после фильтрации не добавлять?

Reply

lunetta_mama October 7 2010, 08:57:02 UTC
Я брала домашний йогурт :) А вот домашний я заквашивала магазинным - натуральным, типа Активия не сладкая и без добавок.
Про уксус: всё хорошо, не жди сейчас от острого вкуса! Он появится не раньше чем через 1,5-2 мес.
Мой сейчас пахнет шампанским, если перемешать, и такая пена обильная. Как у тебя уксус выглядит? шипит? пахнет?
И всё таки настоятельно рекомендую довериться рецепту :) И результат будет правильным.

Reply

smakuje October 7 2010, 09:19:55 UTC
шипит и пахнет! конечно, рецепту доверяю 100%!!!!!
просто думала яблоки сладко-кислые взяла вместо кислых.

Reply


leaves_blog October 7 2010, 08:50:57 UTC
А як ви міряли температуру молока?

Reply

smakuje October 7 2010, 09:26:27 UTC
Олексій Онегін радить купити термометр для м'яса--це для приготування інших видів сиру, де технологія дуже важлива. Для фети не так все важливо. Отже, просто нагріла до ледь теплого:)

Reply

leaves_blog October 7 2010, 10:02:09 UTC
Спасибі) Все одно, якщо буду робити інші види сиру, де той термометр взяти? Неясно)

Reply

smakuje October 7 2010, 19:28:41 UTC

(The comment has been removed)

smakuje October 7 2010, 09:22:30 UTC
просто для швидшого сквашування додала пару ложок вже кислого молока. В мене сир майже щодня готується, то завжди кисле молоко напоготові.

Reply


iskusitelnitza October 7 2010, 10:31:58 UTC
Слава, а где ты приобретала таблетки ацидин-пепсину? Я впервые слышу про такие.

Reply

smakuje October 7 2010, 19:30:53 UTC
в аптеке. Правда у нас не в каждой аптеке их можно найти.

Reply


doctor_lea June 10 2011, 10:45:38 UTC
А молоко напевне домашнє? З магазинного не вийде?
Як вибираєте домашнє, чи у вас є свої постачальники?
Чула, що нині бабці на ринку в молоко додають соду (І НЕ ТІЛЬКИ), щоб молоко не скисало :( З чого ж тоді робити?
Дякую!

Reply

smakuje July 1 2011, 20:29:35 UTC
напевно краще домашнє молоко. Може варто раз випробувати і домовлятись з продавцем на ринку, щоб купляти в однієї людини.

Reply

doctor_lea May 18 2012, 12:37:43 UTC
Вчора нарешті купила фермент у аптеці гормональних препаратів!
Питання по рецепту:
"1.Розмішати 1 склянку молока з йогуртом, влити його в каструлю, знову розмішати, накрити кришкою й залишити при кімнатній температурі.
2. Ацидин-пепсин розтерти у порошок і залити 1/2 скл. холодної води.
3.Через 1 годину влити воду з ацидин-пепсином у каструлю, розмішати й залишити на ніч."
Між пунктами 1 і 3 молоко має стояти на вогні, чи просто достатньо із закритою кришкою 1 год? Для температури це не критично?

"Спробувала відігріти , як звичайний сир, щоб був щільнішої консистенції і краще різався. " - на ЯКОМУ етапі підігріти?

І все таки, ви використовуєте домашнє молоко?

Дяки :)

Reply

smakuje May 28 2012, 12:08:43 UTC
1)між пунктами 1 і 3 сир просто стояв при кімнатній температурі.
Зараз тепло, так що він сильно не остиг.

2)Спробувала і свій варіант: сіль додавати відразу, щоб потім не перемішувати і не калапуцькати всю ту ніжну структуру, а як звичайно відігрівають сир. Тобто коли відділиться сироватка, поставити на водяну баню, підігріти і як остигне, відцідити на марлю, потім під гніт.
3) використовую домашнє молоко.

До-речі, ще мені цікавий рецепт пані Лесі тут: http://cookorama.net/uk/blog/holodni-zakusky/panir-po-ukrayinsky.html
Буду пробувати.
Смачного!

Reply


Leave a comment

Up