Маша, твой осетинский сыр на очереди следующим! а какой йогурт ты брала? и как уксус поживает? у меня он еще не достаточно острый, может мед/сахар после фильтрации не добавлять?
Я брала домашний йогурт :) А вот домашний я заквашивала магазинным - натуральным, типа Активия не сладкая и без добавок. Про уксус: всё хорошо, не жди сейчас от острого вкуса! Он появится не раньше чем через 1,5-2 мес. Мой сейчас пахнет шампанским, если перемешать, и такая пена обильная. Как у тебя уксус выглядит? шипит? пахнет? И всё таки настоятельно рекомендую довериться рецепту :) И результат будет правильным.
Олексій Онегін радить купити термометр для м'яса--це для приготування інших видів сиру, де технологія дуже важлива. Для фети не так все важливо. Отже, просто нагріла до ледь теплого:)
А молоко напевне домашнє? З магазинного не вийде? Як вибираєте домашнє, чи у вас є свої постачальники? Чула, що нині бабці на ринку в молоко додають соду (І НЕ ТІЛЬКИ), щоб молоко не скисало :( З чого ж тоді робити? Дякую!
Вчора нарешті купила фермент у аптеці гормональних препаратів! Питання по рецепту: "1.Розмішати 1 склянку молока з йогуртом, влити його в каструлю, знову розмішати, накрити кришкою й залишити при кімнатній температурі. 2. Ацидин-пепсин розтерти у порошок і залити 1/2 скл. холодної води. 3.Через 1 годину влити воду з ацидин-пепсином у каструлю, розмішати й залишити на ніч." Між пунктами 1 і 3 молоко має стояти на вогні, чи просто достатньо із закритою кришкою 1 год? Для температури це не критично?
"Спробувала відігріти , як звичайний сир, щоб був щільнішої консистенції і краще різався. " - на ЯКОМУ етапі підігріти?
1)між пунктами 1 і 3 сир просто стояв при кімнатній температурі. Зараз тепло, так що він сильно не остиг.
2)Спробувала і свій варіант: сіль додавати відразу, щоб потім не перемішувати і не калапуцькати всю ту ніжну структуру, а як звичайно відігрівають сир. Тобто коли відділиться сироватка, поставити на водяну баню, підігріти і як остигне, відцідити на марлю, потім під гніт. 3) використовую домашнє молоко.
Comments 16
Браво!
Reply
а какой йогурт ты брала? и как уксус поживает? у меня он еще не достаточно острый, может мед/сахар после фильтрации не добавлять?
Reply
Про уксус: всё хорошо, не жди сейчас от острого вкуса! Он появится не раньше чем через 1,5-2 мес.
Мой сейчас пахнет шампанским, если перемешать, и такая пена обильная. Как у тебя уксус выглядит? шипит? пахнет?
И всё таки настоятельно рекомендую довериться рецепту :) И результат будет правильным.
Reply
просто думала яблоки сладко-кислые взяла вместо кислых.
Reply
Reply
Reply
Reply
продаж у Києві http://steklopribor.com/termometrinew.html
Reply
(The comment has been removed)
Reply
Reply
Reply
Як вибираєте домашнє, чи у вас є свої постачальники?
Чула, що нині бабці на ринку в молоко додають соду (І НЕ ТІЛЬКИ), щоб молоко не скисало :( З чого ж тоді робити?
Дякую!
Reply
Reply
Питання по рецепту:
"1.Розмішати 1 склянку молока з йогуртом, влити його в каструлю, знову розмішати, накрити кришкою й залишити при кімнатній температурі.
2. Ацидин-пепсин розтерти у порошок і залити 1/2 скл. холодної води.
3.Через 1 годину влити воду з ацидин-пепсином у каструлю, розмішати й залишити на ніч."
Між пунктами 1 і 3 молоко має стояти на вогні, чи просто достатньо із закритою кришкою 1 год? Для температури це не критично?
"Спробувала відігріти , як звичайний сир, щоб був щільнішої консистенції і краще різався. " - на ЯКОМУ етапі підігріти?
І все таки, ви використовуєте домашнє молоко?
Дяки :)
Reply
Зараз тепло, так що він сильно не остиг.
2)Спробувала і свій варіант: сіль додавати відразу, щоб потім не перемішувати і не калапуцькати всю ту ніжну структуру, а як звичайно відігрівають сир. Тобто коли відділиться сироватка, поставити на водяну баню, підігріти і як остигне, відцідити на марлю, потім під гніт.
3) використовую домашнє молоко.
До-речі, ще мені цікавий рецепт пані Лесі тут: http://cookorama.net/uk/blog/holodni-zakusky/panir-po-ukrayinsky.html
Буду пробувати.
Смачного!
Reply
Leave a comment