Хрусти

Apr 23, 2010 11:40

За рецепт д я к у ю !  Іринці dreamfood.com.ua/forum/topic_594/30#post-22559#post-22559#post-22559
Пухирчасті, невагомі, пахнуть цитрусом. Рецепт--у фаворити!
Під катом -слова автора і мої невеличкі зміни.


Слова автора:

На 1 порцію необхідно :
1скл. муки, 1 яйце, 1/2 скл. сметани, 1ст.л. цукру, 1ч.л. лимонної цедри, 1ч.л. апельсинової цедри, 2ст.л. коньяку(або чогось іншого високоградусного ароматного, на крайній випадок - горілки), олія, цукор-пудра.
1. Яйце збити зі сметаною, додати шкірку лимона та апельсина, муку, коньяк, замісити тісто, поставити на 1/2 год. в холодильник. Тісто виходить гладке, еластичне і запашне.
2. Розтачати тісто товщиною 2мм, порізати смужками, всередині кожної смужки зробити розріз і один кінець смужки протягнути через нього. Повторити з іншими.
3. На пательні розігріти олію (висота олії для смаження - від 1см і вище), викладати порціями, смажити з обох сторін.
Викладати в миску, застелену салфеткою, щоб стік зайвий жир. Кожний хрустик обкачати в цукор-пудрі, викласти на тарілку.

Я робила тісто з 1 скл. сметани, додала ще пів ч.л. соди, погашеної оцтом+решта всі складники. Борошна більше до утворення м'якого еластичного тіста.
Ось такі пухирці на сковороді:




хрусти

Previous post Next post
Up