Дописував і я на тому форумі також (про місцеві вимови) :) Але поширена вимова, це братванка від словосполучення німецької мови (Brat-Pfanne - сковорідка для смаження) канадійка Ненсі пише про італійську фокаччу :) Насправді все простіше - тісто теє саме використовують, що йде для виготовлення піZZи, Практично та сама, але невеличка. В ресторанах її подають замість хліба. З основних складників начинки є; часник, розмарин та орігано. Також використовують каперси, оливки, аліче (тюлька), томати та солодкий перець. ...не надоїв?
...ні, не надоїли. Подобається, коли людина чимось захоплена. А кулінарія --це ваше хоббі чи професія? P.S. Про тюльку як начинку фокаччі чую вперше :)))
А кріп в Італії доводилося сіяти з насіння, привезеного із України. Правда, він в умовах середземноморського клімату виростав як у нас борщівник та дичавів. Навіть було тяжко відрізнити від дикого фенхелю, якого багато росте на півдні країни. За два метри ввисочінь та стовбур 2-3см в діаметрі а запах рослини з ростом трансформувався від кропового до фенхелевого. Робота моя колись була пов'яза з кулінарією а зараз просто хоббі. А тюльку солену можна купити в любому магазині чи на базарі. Вона не така жирна та "запашна", як з північних морів. Звичайна середземноморська тюлька, почищена на філе, яке солять сухим способом, потім промивають, сушать чи потім заливають ол. олією для подальшого зберігання. Також додають до неї приправи; гострий червоний перець, часник, петрушку, орігано. Це вона. Оце піZZа з нею (дуже смачна), А це про неї.
Comments 7
Кропу в Італії немає.
А до фокаччі окрім часнику додають розмарин.
Reply
Кропу в них може й немає, зате є в нас :)
А рецептів фокаччі --море. Написала, як роблю я. А класичні рецепти тут http://mariana-aga.livejournal.com/102748.html
Reply
Але поширена вимова, це братванка
від словосполучення німецької мови (Brat-Pfanne - сковорідка для смаження)
канадійка Ненсі пише про італійську фокаччу :)
Насправді все простіше - тісто теє саме використовують, що йде для виготовлення піZZи,
Практично та сама, але невеличка.
В ресторанах її подають замість хліба.
З основних складників начинки є; часник, розмарин та орігано.
Також використовують каперси, оливки, аліче (тюлька), томати та солодкий перець.
...не надоїв?
Reply
P.S. Про тюльку як начинку фокаччі чую вперше :)))
Reply
Правда, він в умовах середземноморського клімату виростав як у нас борщівник та дичавів.
Навіть було тяжко відрізнити від дикого фенхелю, якого багато росте на півдні країни.
За два метри ввисочінь та стовбур 2-3см в діаметрі а запах рослини з ростом трансформувався від кропового до фенхелевого.
Робота моя колись була пов'яза з кулінарією а зараз просто хоббі.
А тюльку солену можна купити в любому магазині чи на базарі.
Вона не така жирна та "запашна", як з північних морів.
Звичайна середземноморська тюлька, почищена на філе, яке солять сухим способом, потім промивають, сушать чи потім заливають ол. олією для подальшого зберігання.
Також додають до неї приправи; гострий червоний перець, часник, петрушку, орігано.
Це вона.
Оце піZZа з нею (дуже смачна),
А це про неї.
Reply
Смак тюльки в фокаччі не уявляю. В нас би такого не їли. :)))
Reply
Leave a comment