Leave a comment

kag0r February 16 2010, 21:03:37 UTC
Дописував і я на тому форумі також (про місцеві вимови)   :)
Але поширена вимова, це братванка
від словосполучення німецької мови (Brat-Pfanne - сковорідка для смаження)
 канадійка Ненсі пише про італійську фокаччу :)
Насправді все простіше - тісто теє саме використовують, що йде для виготовлення піZZи,
Практично та сама, але невеличка.
В ресторанах її подають замість хліба.
З основних складників начинки є; часник, розмарин та орігано.
Також використовують каперси, оливки, аліче (тюлька), томати та солодкий перець.
...не надоїв?

Reply

smakuje February 16 2010, 21:18:04 UTC
...ні, не надоїли. Подобається, коли людина чимось захоплена. А кулінарія --це ваше хоббі чи професія?
P.S. Про тюльку як начинку фокаччі чую вперше :)))

Reply

про кріп kag0r February 16 2010, 22:49:57 UTC
А кріп в Італії доводилося сіяти з насіння, привезеного із України.
Правда, він в умовах середземноморського клімату виростав як у нас борщівник та дичавів.
Навіть було тяжко відрізнити від дикого фенхелю, якого багато росте на півдні країни.
За два метри ввисочінь та стовбур 2-3см в діаметрі а запах рослини з ростом трансформувався від кропового до фенхелевого.
Робота моя колись була пов'яза з кулінарією а зараз просто хоббі.
А тюльку солену можна купити в любому магазині чи на базарі.
Вона не така жирна та "запашна", як з північних морів.
Звичайна середземноморська тюлька, почищена на філе, яке солять сухим способом, потім промивають, сушать чи потім заливають ол. олією для подальшого зберігання.
Також додають до неї приправи; гострий червоний перець, часник, петрушку, орігано.
Це вона.
Оце піZZа з нею (дуже смачна), 
А це про неї.

Reply

Re: про кріп smakuje February 17 2010, 08:54:01 UTC
Про кріп цікаво. Дякую за розповідь.
Смак тюльки в фокаччі не уявляю. В нас би такого не їли. :)))

Reply

Re: про кріп kag0r February 17 2010, 17:48:18 UTC
:) Іли би, бо вона не має характерного "оселедцевого запаху".
На смак нагадує нашу солену тараньку з річкової риби.
А є ще інша смакота - це ботарга, в'ялена ікра кефалі чи тунця.
Її їдять разом з відвареними макаронами.
А ще можу розповісти, як я акліматизовував наш хрін, але це іншим разом :)

Reply


Leave a comment

Up