Simsmeme

Aug 19, 2011 01:03

Ja, het is weer zover. Ik ben weer eens aan het rondneuzen op andermans livejournalpagina's en zo stuitte ik op een meme. Weer één met vragen tot betrekking tot De Sims. Toen ik de vragen en antwoorden las op Simcerly's LJ, dacht ik: hé, deze heb ik geloof ik al eens gedaan! Ik had het mis. Ik bekeek mijn memelijst en zag dat deze er niet tussen zat, dus het zal vast op iemand anders livejournal zijn geweest dat ik deze vragen al heb gelezen. Hoe dan ook heb ik hem nog niet ingevuld. Al ben ik zeker van plan het verhaal over Bella en Mortimer als kinderen uit te lezen voor zover mogelijk op het moment op Simcerly's LJ, wil ik toch eerst deze meme invullen. Als je zin hebt om hem te lezen en/of je ook geen meme kan weerstaan, klik dan
Hoe lang duurt het voor je spel opgestart is?
Vrij lang. Al dan niet korter dan voorheen. Ik heb laatst mijn downloadmappen een beetje opgeschoond met behulp van BodyShop en Sim2Pack Clean Installer. Nu denk ik dat mijn spel er ongeveer 50 minuten over doet ofzo? Eerder was dat bijna 2 uur. Ik las op Simcerly's LJ dat zij altijd dingen doet terwijl haar spel opstart. Bij mij is dat ook zo. Als ik dan terug kom, kan ik een buurt aanklikken en naar een familie laden. Ik ben te ongeduldig om te gaan zitten computeren als het spel opstart, omdat het langer duurt met opstarten als je op de achtergrond andere programma's hebt draaien en sowieso is de laptop trager. Ik ben een zeer ongeduldig persoon.

Als je een Sim maakt, maak je dan een man/vrouw en is die dan volwassen/tiener?
Ik maak denk ik het meest tieners. Wat het meest, weet ik eigenlijk niet. Als ik het erom moet wagen, zal ik zeggen meiden. Ik zou best meer jongens willen maken, maar daar heb ik eigenlijk toch aanzienlijk minder downloads voor. Tieners zijn toch echt wel mijn lievelings.

Hoe lang duurt het voor BodyShop opgestart is?
Ik zou het niet precies weten. Net als bij het opstarten van het spel zelf, ga ik iets doen onderwijl het opstart. Sandra heeft me de tip gegeven de Downloadmap even ergens anders te zetten wanneer ik BodyShop opstart. Daarin zitten meubels, huizen en meer van dat soort dingen die je toch niet in BodyShop gebruikt. Dan gaat het laden een stuk sneller, want dan hoeft BodyShop enkel de SavedSimsmap te laden. Al met al zou ik zeggen: ongeveer een kwartier?

Waar maak je vaker Sims: in de CAS of BodyShop?
In de CAS. Vroeger toen De Sims 2 net uit was (rond 2004 dus) heb ik BodyShop wel een paar keer aan gehad, maar ik snapte nooit zoveel van het programma. Op een gegeven moment was mijn downloadmap zo vol dat het opstarten me te lang duurde. Dus ik heb er heel lang niets mee gedaan, tot in het begin deze zomervakantie dan.
Ik denk dat het nog niet eens een jaar geleden is dat ik altijd de neiging had om elke keer als ik wat nieuws had gedownload nieuwe Simmies te maken om de kleren, kapsels of ik wat dan ook  had gedownload uit te proberen. Op een gegeven moment werden de buurten zo vol dat ik tegen mezelf zei: ho stop. Eigenlijk was dat vooral Blauwwater, de buurt die ik heb gecreëerd voor mijn WK. BodyShop gebruik ik pas sinds een maand of twee.

Wat is de haarkleur die jij het meest bij je Sims gebruikt?
Hmm. Ik denk dat het toch wel bruin is. Af en toe zwart of blond, rood eigenlijk zeer zelden.

Wat is het grootste aantal baby's dat je ooit hebt gehad met één bepaald koppel?
Dat zou ik eigenlijk echt niet meer weten. Vroeger speelde ik nog vaak just for fun. Nu eigenlijk alleen nog voor dagboeken. Ik speel alweer bijna... zeven jaar. Ik weet nog wel dat ik er altijd dol op was om grote families te maken. Vooral met de familie Blut. Wendy adopteerde er dan een zooi en telkens wanneer het spel opnieuw geïnstalleerd moest worden ofzo, liet ik haar opnieuw trouwen met Jorik Lammerts en dan kregen ze alsnog een stel kinderen. Gezellig was dat. Knus huisje, een gezin waar het krap zit met het geld en er dus nog een flink doel voor ogen is. Ik zou wel denken dat het richting de tien kinderen is geweest destijds, ooit.
Later ontdekte ik pas aging off en hacks waarmee je jongvolwassenen en zelfs tieners zwanger kon krijgen. Dat heb ik dan ook wel in verhalen gebruikt, zoals de meesten van jullie vast wel weten. Het koppel met de meeste kinderen in mijn spel zijn op dit moment Cathelijn en Joey de Bof van mijn WK. Ze hebben acht kinderen, waarvan een groot deel inmiddels getrouwd is of samenwoont. Ze zijn zelfs al grootouders. Het kostte even wat knip- en plakwerk om een kleine uitsnede te maken van de stamboom waarvan je alles ziet wat onder Joey en Cathelijn zit en waarin (deels) hun bloed zit. Ik heb ook nog een mega-versie van de stamboom. Daarop staat bijna iedereen die een blijvend personage is in mijn verhaal. Ik durf te wedden dat die niet eens in één post past, tenzij ik heb extreem verklein. Alleen is het dan niet meer te lezen en nou ja, dit is de uitsnede van de stamboom dus. (Ik zou de foto wel willen plakken, maar er is gekloot met LJ waardoor de foto er maar half op staat.)

Hoe vaak heb je met en bug te maken?
Nou, niet zo vaak denk ik? De ene keer heel veel en de andere keer weer niet. Soms download je weleens van die hacks waar van die kutbugs bij meekomen. Je kent het wel. Dan is het even kijken wat er aan de hand is en dat proberen te fixen. Als dat betekend dat de hack beter niet in mijn spel kan zitten, flikker ik hem er weer uit. Ligt er trouwens aan of de bug erg hinderend is of niet. Ik heb bijvoorbeeld ook dat de brievenbus voor appartementen het niet doet. Ik zie dan een gewone brievenbus als bij een koophuis. Dat kwam denk ik mee met de recolours die ik ooit downloadde, ik weet niet precies. In elk geval werkt alles verder wel gewoon naar behoren. Dus laat ik die hack er dan wel gewoon in zitten.

Hoe vaak maak je je Sims hetero, homo, lesbisch, biseksueel enzo?
Nou, ik moet zeggen dat zeker een krappe 20% van mijn Sims wel homo of lesbisch is. Bi weer wat minder. Voor zover ik even uit het blote hoofd opnoemen kan: Neal Boomberg is homo. Rosemary, zijn zusje, en Noëlle Nuffigman bi, maar ik geloof niet dat ik echt le... O, jawel. Nienke de Bof is lesbisch. En haar vrouw Serena is ook bi, trouwens. O, ja! Dan heb je natuurlijk nog Justin de Bof en Jim Jackson. (Eigenlijk heet Jim Marsman en geen Jackson, maar dat vind ik geen mooie achternaam. Net zoals dat ik Serena geen Magda dinges wilde laten heten. Ze is eigenlijk een townie waarvan ik de achternaam altijd vergeet.) Enfin, ik dwaal af. Je hebt nog de zus van Cathelijn, Isolde, die is ook lesbisch. Iris is er ook nog en al heeft ze weleens wat uitgeprobeerd met Rosemary - zij is gewoon straight. De rest van de Bof gasten zijn ook wel straight, geloof ik zo. Er zijn nog hele kleine kinderen bij en ik heb nog geen idee wat ik daarmee wil gaan doen. En al had ik dat: dan had ik het nog even geheim gehouden voor degenen die mijn WK volgen. Al heb ik in geen eeuwen nog geüpdate... xD Dat was het zo wel, denk ik!

Heeft je eigen buurt een thema?
Nah. Ik heb niet echt eigen buurten. Nou ja, ik heb sinds een korte tijd Sim City gemaakt. Daarin heb ik families gezet waar ik soms just for fun mee speel. Ook de familie Kat bivakeert daar. Ik vind Tara eigenlijk best een knap Simmetje. Ze heeft nu twee kinderen en ik geloof dat ze in verwachting is van een derde, maar dat weet ik niet meer. Ze is bommoeder en dus single. Maar ik vind haar niet iemand om te trouwen of whatever. Laat haar maar fijn alleen met die kinderen en haar katten. =3
Maar om nu antwoord te geven op de vraag; ik ben totaal niet van het decoratieve ofzo als het op buurten aankomt, in tegenstelling op kavels. Dus nee, er zijn geen thema's.

Hoeveel downloads heb je in je spel?
Normaal zou ik geantwoord hebben: zo'n zestien en een half gieg. Maar sinds "De Grote Opruiming" is dat twee gigabyte minder. Nog steeds 14,5 dus. Maar wel 2 gigabyte minder en dat kan ik ook wel merken. =3

Wie is je favoriete BodyShop creator?
Hmpf. Een jaar of wat geleden zou ik daar echt wel antwoord op hebben gehad. Toen kwam ik nog veel op RaonSims, LianaSims, AnnaMariaSims en zo. Nu dowload ik eigenlijk alleen nog maar via LJ. Alles wat ik daar tegenkom. Dat kan van Anna zijn, maar ook van Morrisima, Katween, xGoat... Tsja, ik m'n friendslist net even doorgekeken maar het verbaast me eigenlijk zelf nog hoe weinig dat is. Ik bedoel. Een jaar geleden ongeveer zat ik elke dag nog wel op TSR of MTS2 ofzo. Nu is het dus of van die makers op LJ. Al staan daar vaak ook weer dingen op met links enzo, dus dan kom je vanzelf weer ergens aan.

*Graait in een zak met kroepoek.* Zit je leuk een meme in te vullen, top40 liedjes op YouTube te luisteren en tegelijkertijd nog wat berichtjes op LJ te beantwoorden enzo, komt je ma ineens naar beneden gestormd "ZOO! - hebben we nog wat lekkers in huis?!". Eerst slaapt ze gisteren uit, dan gaat ze rond de middag naar bed, dan heeft ze 2 Marsen op één dag op en dan moet ze 's avonds wéér wat eten! Ze lijkt wel uit haar doen ofzo. xD Maar ja, ik vind het allang best. Normaal moet ik zelf het bikken regelen, want ze haalt amper iets aan snoep. Of het is een zak chips die vergeten is voor het weekend. Of ik moet goed zoeken. Regelen, dus. Muhahah. =3 DUuus. Verder.

Wie is je favoriete download creator als het aankomt op bouwen en kopen?
Sowieso wel Selena, want ze maakt geweldige huizen. Dan heb je nog van de decoratiedingetjes waar ik helemaal verslaafd aan ben. Maar dat wordt door iedereen wel gemaakt, dus ik kan daar niet per se zeggen welke makers dat zijn. Ik ben wel verzot op KaputGeliebts behang, als is hij/zij geloof ik niet echt meer actief daarin. Poseboxes moet ik ook echt hebben, vooral die van Giu en Maypink. Ik download ook veel op digitalperversion tegenwoordig, ook weer via links op LJ van overal en nergens. xD Van alles en nogwat dus, niet echt één vast iemand. =3

Hoe vaak speel je De Sims 2?
Tsja. Eerder zou ik hebben gezegd 'elke dag!' maar dat is eigenlijk ook niet meer zo. Op een gegeven moment wordt je ouder, zoals ik al zei speel ik vaker voor verhalen dan just for fun en nu doe ik dan mee aan de Build My Dream en dan word ik ook helemaal hyper als ik dan weer iets kan bouwen en daar helemaal in op kan gaan. (Realy - ask Marieke. =3) Het wisselt nogal. Soms speel ik twee weken of een maand niet. Al heb ik het spel dan wel aanstaan. Ik speel het in geminimaliseerd scherm zoals geloof ik tegenwoordig iedereen zowat. Ik zit dan ook andere dingen te doen tegelijkertijd. Moet je net hebben als mij hebt. Je ziet weer even wat anders en het is 'oh, nog even dat doen!' en voor je het weet zit je weer heel wat anders te doen. *Staart even in stilte naar het scherm van De Sims 2 op de achtergrond.* Zo had ik vanavond het voornemen om uit mijn werk te gaan Simmen, maar kijk wat ik nu alweer uren zit te doen? Ach ja! xD

Kijk je naar Sims machinima?
Moet ik dat Googlen? Ja, dat heb ik dus net even gedaan. Ik wist net als Simcerly niet wat het was. Nu heb ik het op Wikipedia even doorgelezen en nu snap ik het wel. Eigenlijk kijk ik niet meer naar filmpjes die gemaakt zijn met Sims en waar stemmen onder zijn geplakt of waar ondertitels onder staan.
Vroeger deed ik dat weleens. Wat zeg ik? Heel erg vaak. Ik weet nog dat ik helemaal wild was van bijvoorbeeld Lodelday en dat ik tijden filmpjes heb gevolgd van iemand die filmpjes maakte met muziek daaronder en ondertitels ipv gesproken tekst. Waarover het exact ging, weet ik niet eens meer. Alleen dat het over de personages van Pleasantview ging en nog een andere reeks van, ik geloof dezelfde maker, die ging over een eigengemaakt stel Simmies.
Wacht, nu wil ik het weten ook. Ik weet nog dat de naam iets met Mick was ofzo. Wow. Drie kwartier later en ik heb een hele reeks filmpjes van Lodelday achter de ogen. Remember Innocence. Die Mickgast heb ik niet kunnen vinden.

Lees je verhalen die zijn gemaakt met De Sims 2?
Duuh. Dat is nogal een understatement. Ik volg ze vooral van Daniëlle, Marieke, Sandra en Anne. Af en toe een beetje van Dimitri.

Welke uitbreidingen heb je?
Ik heb ze allemaal, samen met de accessoircespakketten (als ik het zo goed schrijf - ik weet nooit hoe je dat achterlijke woord schrijft). Origineel ook, trouwens. Alles heb ik zowat gekocht op releasedatum. Op het basisspel na. Die heb ik gebrand gehad van het overbuurjongentje tot ik zelf het spel met Kerstpakket in één kocht. Seizoenen heb ik ook niet gekocht op uitkomst, omdat ik toen ziek was. Ik weet het nog. Dat was vlak na carnaval en toen kreeg ik één of andere ontsteking en ben ik weken thuisgebleven van school. Dat was echt geen pretje. Tieneraccessoirces kocht ik ook niet op de dag zelf, maar in A'dam twee dagen na release in het weekend dat we daar een hotel hadden geboekt omdat m'n ma haar vijftigste verjaardag niet thuis wilde vieren. Whaha, moet je nagaan hoe lang dat alweer geleden is. Dude, soms voel ik me zo oud, hè. xD
De Sims had ik trouwens gemixt gedownload en gekocht. Dat wil niet zeggen dat ik alle uitbreidingen ook had, maar een paar. Het basisspel was gedownload, werkte met cracks en weet ik wat allemaal. Huisdieren, Hot Date en Abracadabra had ik origineel. Daar luister ik trouwens de laatste tijd muziek van op YouTube. Heerlijke nostalgiebuien krijg je ervan. Op Vakantie en Party had ik op een gegeven moment gedownload. Dat leverde alleen zoveel gekloot op dat ik toen met De Sims 2 dacht van: dude, ik koop ze gewoon. En het resultaat is een netjes stapeltje dat strak in mijn kast staat. =3 Call me an addict of zoals Ralf een diehardSimsspeelster, maar ik ben er wel trots op! =D

Wat vind je van bouwen en dingetjes decoreren?
Daar ben ik echt wel voor te paaien! Decoreren is nog het coolste van alles, denk ik zo. Bouwen vind ik ook wel leuk, maar op z'n tijd. Meestal moet ik echt een idee of doel hebben als ik iets voor de mooi wil maken. Bijvoorbeeld zodat jullie guys het kunnen downloaden. Als ik een huis bouw om met een familie mee te spelen just for fun let ik er nog steeds wel op of het mooi uit ziet. Maar het moet vooral lekker spelen en dat heb je met huizen die er heel erg mooi uitzien toch vaak niet, vind ik. Decoreren is gewoon iets wat ik eigenlijk altijd wel kan doen. Vooral met de vierde opdracht van de Build My Dream die voor afgelopen middernacht ingeleverd moest was ik erg enthousiast. Dan was het sowieso verplicht de kamer voor een bepaald persoon te maken, maar anders had ik het alsnog gedaan. Als ik een beetje een character in mijn hoofd heb - het best nog dat hij echt gemaakt is of zo - kan ik uren bezig zijn met het inrichten. Misschien wel nog langer dan met het bouwen van een huis zonder dat ik veel aandacht besteed aan de decoratie ervan.

Welke download in BodyShop gebruik je zowat standaard?
Een bepaalde mascara. Ik weet niet wie hem heeft gemaakt, maar eigenlijk gebruik ik hem echt bij ie-de-reen. Behalve bij Iris de Bof. Ik weet ook niet waarom, eigenlijk. Ik vind haar make-up gewoon niet mooi staan. Het laatste halfjaar gebruik ik ook best vaak van die premade oogschaduw, met name bij mijn volwassen vrouwkes. Mijn Simself heeft op het moment paars. Paars en groen vind ik toch wel het mooist, eigenlijk. Dat telt denk ik niet echt, omdat het al standaard in het spel zit. Sinds een tijdje heb ik trouwens ook bepaalde make-up van Bruno. Het staat bij de oogschaduw maar is eigenlijk echt gewoon een schaduw toevoeging. Het heeft geen kleurtje, maar maakt wel dat het gezicht van je Sim er realistischer uitziet. Zo heb ik ook dingen voor schaduwen om de mond, neus en ogen. Die heb ik ook bij mijn Simself.

Hoe vaak moet jij de familyfundscode gebruiken?
Nooit? Vroeger, in het prille begin, kende ik alleen kaching. Later kwam motherlode en toen ik snapte waar familyfunds voor diende, heb ik het weleens uitgeprobeerd maar het is me nooit gelukt. Met de motherlodecode ben ik tevreden dus nou ja, die familyfunds kan me gestolen worden eigenlijk. =P

Heb je ooit Sim(s) voor de lol vermoord?
Juh. Vroeger deed ik dat kei vaak. Vooral met De Sims eigenlijk. Ik was like 8 en dan deed ik Sims verzuipen in het zwembad en een hele kavel volstouwen met grafstenen. 's Nachts durfde ik dan niet te slapen omdat ik bang was dat er geesten onder mijn hoogslaper zaten, whaha. Met De Sims 2 ook nog wel, maar op een gegeven moment was het alleen om uit te proberen op welke manieren ze eigenlijk dood konden gaan. Op internet had ik op een gegeven moment een lijstje gevonden met de geesteskleuren, dus toen ik wist welke kleur waarbij hoorde, wist ik ook op welke manieren ze dood konden gaan en was er niets meer aan. Ik heb weleens Sims vermoord zodat tieners wees waren en beurzen kregen. xD

Hoe oud ben je en hoe oud begon je met spelen?
Ik durf het niet te gokken, maar ik denk dat ik een jaar of zeven was. Mijn pa was toen net het huis uit, dus dat zal het ongeveer zijn geweest. Ik speelde bij het overbuurjongentje. (Hetzelfde jongentje waarvan ik De Sims 2 had gekopieerd destijds.) Het spel vond ik zo geweldig dat ik het mijn pa voor me liet downloaden. In het begin hadden we thuis geen computer die het aankon, dus speelde ik het voornamelijk bij mijn tante. Daar bracht ik super veel weekenden door toen pa net het huis uit was, omdat het huis nog niet bewoonbaar was. Als ik geen zin had om mijn pa zijn oren van zijn kop te kletsen en door de holle kamers van zijn huis te rennen - of hij geen zin had in mij - ging ik dan bij mijn tante Sims doen of spelletjes met haar. Ja, zo begon mijn Simsleven. xD Nu is het op één dag na 9 jaar later. Want ik geloof dat hij 20 augustus 't huis uit ging. En ja, ik ben nu dus zestien. Nog iets minder dan een halfjaartje. =3

Heb je een Simsfamilie (gehad) die is gebaseerd op je eigen leven?
Juh. Ik heb mijn familie weleens nagemaakt. Met mijn oma's, opa's, ooms en tantes en neven en nichten en al. En ik heb mijn huis nagebouwd. Al deed ik toen nog geen dagboeken maken op de Simssite, dus dat is ook in 2005 geweest ofzo. In 2006 werd ik lid daar, dus.
Nu heb ik mijn Simself. Die is dakloos, samen met Mariekes Simself, die van Anne en Sandra. Oh, en Marnix woont ook bij ons. Dat is een Simmetje van Mariekes 10.G. Zij heeft mij ooit gevraagd of ik hem wilde testen toen ze hem had geëxtract. Sindsdien heb ik hem in mijn spel. Toen Marieke 20 werd, heb ik een Emerald met Marnix gekoppeld en daar kwam Lenny uit voort. Die wonen ook op die kavel. Dus we zijn met Marieke, Anne, Sandra, Marnix, Len, Emerald en ikke. Zes dus. =3 Ik zit er nog over te denken ooit eens een huis te bouwen. Zo'n soort van dorm als Maiden heeft voor de gasten in de interne wereld, whaha. xD
Eerst deed ik niet erg veel met mijn Simself. Soms foto's maken en die pimpen tot een verjaardagskaartje als er iemand jarig was. Maar laatst heb ik met veel hulp van Sandra ook een headerfoto gemaakt waar mijn Simself opstaat, samen met Iris en Sander van mijn WK. Ook was mijn Simself te zien in de vierde opdracht van de BMD van dit jaar. En o ja, ik heb ook weleens foto's gemaakt voor aan het eind van mijn WK-updates. Ik weet nog niet per se waarvoor, maar ik wil mijn Simself best vaker bij dergelijke dingen betrekken. Vind het wel leuk. ^.^ Alleen het haar is lastig. Eigenlijk heb ik het zelf tegenwoordig altijd vast in een klip dus past het kapsel wel dat mijn Simself nu heeft, maar ik heb geen kapsel in mijn spel dat is zoals dat van mij: ongeveer tot op mijn schouders, tussen krullend en slag in en tussen donkerblond en bruin in. Anyhow, hier nog drie foto's van mijn Simself die ik gisteren heb gemaakt. Dat was tussen de foto's voor de inzending van de Build My Dream door. En dat is dan ook het laatste, want hierna zijn er geen vragen meer.

Xx Ilse

meme

Previous post Next post
Up