В п’ятницю був невеличкий сабантуй з приводу Каткіного полуюбілєя. Вирішили не заморачіватися і замовити (заодно і потестіть) їжу в
Панда-експрес. Граціо,
kodatski. Було дуже смачно і це надихнуло мене іспитать на собі приготування шось з китайської кухні. Я вибрав свинину в кисло-солодкому соусі в якості першої спроби. Ібо дуже її люблю. Більше, ніж качку по-пекінськи. Катко підхопила ідею і вибрала для себе курку «Гунбао».
І вот, в неділю, ми з Каткою розбилися на команди і пріступілі заважати один одному на кухні. Я розбився на одну команду, Катка розбилася на іншу команду.
Як виявилося, рецептів свинини в кісло-сладком соусє в Інтернеті не менше, ніж рецептів борщу. І всі різні. Були, я б сказав, протилежні. Я вибрав два, звів їх в один. Власне він, як мені здавалося, мав дати результат, схожий на той, що ми їли в п’ятницю.
Рецепт описувати не буду. Скажу, шо смак був такий же, зовнішній вигляд не дуже схожий. Але вийшло неймовірно смачно.
Причин несхожості бачу дві. Перша - я б дещо змінив в технології, по якій робив я. Інша - товаріщь
kodatski, подєлітєсь рецептом, у мене даже WOK є.
Як завжди, деякі стадії фотографували. Своє викладаю зараз. Катка інше блюдо викладе, напевно, пізніше.
Жовтеньке в тарілці - Каткина курка «Гунбао». Коли вона напише пост - я на неї послюся.
Червоненьке, як ви розумієте, моя свініна.
Усім смачного і не грустітє.