UppCon-rapport

Jun 16, 2012 17:46

Här kommer min korta foto-rapportering ifrån UppCon 2012 - det SISTA UppCon om man ska tro på arrangörerna själva :-( Det har pågått igår och idag (15:e och 16:e) och sista dagen är imorgon. UppCon är Sveriges största konvent för "japansk populärkultur", och har blivit större och större med åren. Själv gick jag första gången typ 2004, och då var det ganska litet i jämförelse.



Ingången till torget och kön utanför:



"Tältet" till vänster, och scenen i mitten med en stor skärm bredvid där det visas cosplayvideor:



(Vaksalaskolan står så grön och grann där bakom - konventet hålls på Vaksala torg och i huset Uppsala Konsert och kongress)

Biljettarmbandet till konventet:



Försäljningsborden inne i "tältet" - här kunde man köpa bl.a. gosedjur, affischer, nyckelringar, prydnadsfigurer, serieböcker... något som jag aldrig sett förut var att ett av borden sålde doujinshi (bl.a. med Hetalia), men dessvärre såg jag ingen som var fin:





Man kunde köpa fika och mat i små caféer anordnade av Orange Pop Café och Sushi of Sweden:





Min personliga favoritsak på alla UppCon - "Drum Mania". Vid denna maskin har jag spenderat timmar varje tidigare gång:



Bilder innifrån byggnaden Uppsala konsert och kongress. Här har de salar med föreläsningar, för cosplaytävling, och annat, men jag har bara bilder från mitt i huset:





På den lägre våningen finns ett café, och spelhörnan med sina intressanta sittplatser:



Det fanns en del sittplatser i huset på de olika våningarna, och folk satte sig här och där för att ta det lugnt och umgås:



Om vi går bakåt i tiden är här en bild ifrån när vi stod i kö för att bli insläppta. Det tog nog ungefär en timme att komma fram till ingången:



Avslutar med själva byggnaden (Uppsala konsert och kongress) utifrån, med UppCons arbetare i orangea tröjor framför:



De som undrar över aktiviteterna kan se schemat här: 12.uppcon.se/var-och-nar/schema/

Eftersom jag inte direkt deltog i någon aktivitet har jag inget mer personligt att tillägga... ´w`; Men hur som helst, om någon har några frågor eller något så säg bara till.

arrangementer

Previous post Next post
Up