V. Poderio post scriptum politikams

Dec 15, 2009 04:09

Iš patirties: įdomiausia žurnalistui kalbinti "šviežiai" iš svarbių pareigų atsistatydinusius ir dar neįsidarbinusius personažus. Kitas klausimas, jog labai nedažnai tai pavyksta. Šiandien "Verslo žiniose" mano pokalbis su Virgilijumi Poderiu - buvusiu Vyriausiosios kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK)pirmininku ( Read more... )

energetika, verslas, politika, žiniasklaida

Leave a comment

Comments 2

e_griseus December 15 2009, 08:41:49 UTC
Na, nežinau. Jeigu Poderis pasakė tokią frazę: "turi "atsižvelgti" į turto kainą, tačiau neprivalo", tai labai keistai jis interpretuoja, nes negali vienoje nuostatoje būti imperatyvas "turi" ir diskrecija "neprivalo".
Norma tokia: Nustatant viršutines perdavimo, skirstymo ir visuomeninio tiekimo paslaugų kainų ribas ... atsižvelgiama į paslaugos teikėjo licencijuojamoje veikloje naudojamo turto vertę, kuri nustatoma pagal paslaugos teikėjo finansinę atskaitomybę.
Labai abejotina, kad neprivalo. Nepanaudota kitokia forma: gali atsižvelgti; paprastai atsižvelgia; turi teisę atsižvelgti ir t.t. Jeigu Komisija neatsižvelgtų, t. y. ignoruotų gan aiškų paliepimą, skirstytojas skųstų ir labai abejoju, kad teismo sprendimas būtų palankus Komisijai.

Reply


nemunas December 29 2009, 09:21:44 UTC
Dėl reguliavimo - labai svarbu, kad Reguliatorius būtų tikrai nepriklausomas nei nuo politikų, nei nuo reguliuojamo verslo. Tai galima pasiekti tik sudarius tinkamas teisines ir ekonomines sąlygas. Teisinės sąlygos po keletos metų, tikėkimės, bus pagerintos, įgyvendinus III paketą, nes šiaip dienai Reguliatorius turi imunitetą nuo reguliuojamųjų, bet visisškai negali atsispirti politikams, nes jie skirsto pinigus, kviečiasi į Seimą, į ministeriją ir t.t. Todėl daug kas priklauso nuo Reguliatoriaus pirmininko. Mano supratimu tinkama grąža už šias pareigas privalo būti užtikrinta, tiek socialinė, tiek psichologinė. Pirmininko alga tikrai turėtų būti ne 3500 litų, prie kuriuos prisidurti galima žaidžiant viršvalandžiais, komandiruotėm ir kitom apgailėtinom manipuliacijom ir žmogus nuolatos drebėtų dėl kėdės. Nors interviu gilinamasi į inžinierius-neinžinierius detales, tai visiškai nesvarbu. Komisijos pirmininkas, o ir narys, gali būti bet kokio išsilavinimo, svarbu jo darbinė ir gyvenimiška patirtis, žinoma, jis turi išmanyti sektorių, ( ... )

Reply


Leave a comment

Up