Partijos nutarimus į gyvenimą

Oct 20, 2009 03:15


Rodos prieš savaitę-pusantros TS-krikdemų lyderis partiečiams sūnums palaidūnams viešai išgenėjo kailį, kam šie prasmingus darbus tėvynės labui dirbdami pamiršta apie tai žmogeliams dar ir smegenis teisinga kryptimi prasmingai išplauti.

Jei neklystu, jau prasidėjo. Žiniasklaida ima mirgėti antraštėmis:

A.Kubilius: taupymas biurokratų sąskaita davė rezultatų
I.Šimonytės žirklės: norėjo išlaidas rėžti 55 proc., pavyko 25 proc.
Vytautas Landsbergis. Pedofilai ir teisėtvarka
Šeima per mėnesį sutaupys 76 litus, bendras mėnesio efektas - 36 milijonai litų

Kol kas  jos dar skęsta gyvenimiškos informacijos vandenyse, bet pamažu, pamažu... Vyriausybės nariai ir pareigūnai, valdančiosios koalicijos nariai lyg ir ima dažniau bendrauti su žurnalistais, naudingu kampu "nuleidinėti" žinias. Ir aš gavau kvietimą ketvirtadienį aplankyti Ūkio ministeriją arbatėlei (pamatysim, kokio ji skonio).

Tačiau labai įstrigo vakarykštis bankininkų vizitas pas A. Kubilių, beigi po to pasigirdęs premjero patarėjo Mykolo Majausko smūgis:

Bankai gavo nuo Kubiliaus pylos, kad žlugdo ekonomiką

Nežinau, ar čia Majausko ekspromtas, ar visgi namų darbas. Va dabar ir svarstau, iš kurios čia srities: viešųjų ryšių? O gal Vyriausybė rengiasi skelbti karą šioje rinkoje veikiantiems bankams? Jeigu čia PR, tai viena: šuo loja, karavanas sliūkina toliau. Tačiau problema ta, kad paskutinę savaitę galima buvo išgirsti daugiau apsišaudymų šiame fronte. Ūkio ministras D. Kreivys šį sektorių viešai pavadino "oligopolija", o skandinavų bankų atstovas spaudai St. Kropas su tuo lyg ir sutiko. E. Jakilaitis savo laidoje sekmadienį talžė I. Degutienę (iš esmės ji atrodė šiaip sau) dėl "užsienio investuotojų papirkinėjimo", esą "tokiomis sąlygomis kaip "Barclay's", savo IT padalinį Lietuvoje galėjo sukurti ir kuris nors iš dabar veikiančių bankų.

Viena vertus sąvoka "užsienio investuotojų papirkinėjimas" man yra abejonių kelianti dimensija. Užsienio investuotojai arba patys ateina, arba valdžia juos atsiveda šokdama viliotinius, arba jie šalį apskritai aplenkia tolimu spinduliu. Užuodžiu styrančias kažkieno ausis...

O dėl karo su bankais... Ar nebus taip, kad, atsiprašau už išsireiškimą, A. Kubiliaus vyriausybės tiesioji žarna pasirodys per siaura kariauti bankų fronte. Kokį karą ir kokiu pagrindu galima skelbti tiems, kurių interesų pagrindu veik prieš metus buvo formuluojama Lietuvos prieškrizinė strategija? Dabar ypatingai įdomu atkurti tuos televizinius pernai metų gruodžio vaizdelius: kas gi dar be bankininkų iš ūkio socialinių partnerių ten už uždarų durų derybose dėl antikrizinės strategijos sulaukė jų pabaigos. Ko gero niekas.

Nagi tiesiog juokinga tikėtis, kad "nuo Kubiliaus gavę pylos" SEB, Swedbankas ir kiti išsirikiuotų prie sienos tuojau pat pranešti apie radikalius savo dabartinės strategijos pokyčius. O ką gali priešpastatyti vyriausybė. "Tota", kaip pasakytų rusai.

ekonomika, lietuva, pr, krizė, politika, žiniasklaida

Previous post Next post
Up