Ministrai be automobilių

Oct 12, 2009 18:50

Kadangi savaitgalį regioninėje spaudoje poriebiai aplojau A. Kubilių ir jo vyriausybę in corpore, siūlydamas pagalvoti, ar neatėjo metas atsisveikinti, pastebėjau mažiausiai vieną išskirtinai teigiamą kai kurių (?) šio ministrų kabineto narių bruožą. Vat nuo ankstyvo pavasario šiaip sau gatvėje, dažniausiai darbo dienos pabaigoje sutikau jau trečią ministrą pėdinantį pėsčiomis. Penketą ankstesnių metų tatai nebuvo labai įprasta. Apie kai kuriuos G. Kirkilo vyriausybės narius apskritai buvo juokaujama, neva be automobilio jiems sunku surasti net išvietę.

Tai va, prieš kiek laiko kaktomuša susidūrėme su Dainium Kreiviu. Vėliau mačiau Arvydą Sekmoką. Šiandien praeidamas pro šalį linktelėjo galvą Raimundas Palaitis. Įkvėpęs įžūlumo paklausiau, o kur jo automobilis su švyturėliais bei dar viena, kita apsaugos mašina (pedofilų medžioklės metu). O jis ramiai: "Pinigus taupom". Beje, man pasirodė, jog visai ramiai kalbėjo apie dabartines tikrąsias ir išgalvotas fobijas. Ta proga dar prasitarė, jog kai kuriems entuziastams vyriausybėje šiandien pasiūlęs bent trims mėnesiams padėti į stalčių "ant smūgio" sukurptas savigynai skirtų ginklų išdavimo tvarką griežtinančias įstatymo pataisas. Ir palaukti, kol galva bus šviežesnė.

Bet apskritai smagu sutikti ministrus gatvėje. Kažką tas įvaizdis - kojomis ant žemės vaikščiojančio valdžios žmogaus - turi tooookio. Galbūt būtų visai neprošal, jeigu kai kurie Vyriausybės nariai apskritai nieko nedarytų (ir siaurąja ir kiek platesne prasme) ir tik vaikščiotų ir vaikščiotų gatvėmis. Ne tik Vilniuje.

vyriausybė, lietuva, politika

Previous post Next post
Up