Kada koalicija pažabos savo idiotus?

Sep 27, 2009 03:57

Tamsiojoje politikos pusėje yra visko. Yra populistų. Yra ne ten patekusiųjų. Yra šiaip - kretinų, kurie gali niekais paversti pačias geriausius sumanymus ar planus. Šią savaitę nustėrau vieną ir tą pačią išgirdęs dvi iniciatyvas: premjeras su socialinės apsaugos ir darbo ministru pristatė gana radikalią socialinių išmokų karpymo programą. Tuo pat metu liberalus (oho...) Seimo sąjūdietis Erikas Tamašauskas pasiūlė suteikti teisę teisėsaugos institucijoms legalizuoti naują tvarkos palaikymo priemonę - vandens patrankas. Savo genialią politinę mintį grįsdamas dideliu rūpesčiu vaikomų demonstrantų sveikata (esą, toksai "pažangus" įrenginys padės išvengti vaikomų žmonių sužeidimų).

Kokios nors aiškiai artikuliuotos reakcijos iš valdančiosios koalicijos pusės šiuo klausimu taip ir neišgirdau. Matyt, ši iniciatyva niekam nesukėlė jokių klausimų. Net jo kolegoms liberalams... Kuo puikiausias metas Lietuvos viešojoje erdvėje aptarti gal dar net pažangesnius neramumų malšinimo būdus: trauminius ginklus, elektros šoko įrenginius, tinklus, kuriuos specialūs pabūklai užmeta ant riaušininkų... Juk pinigų valstybėje - kaip šieno.

Jeigu teisūs tie, kurie tvirtina, jog pagrindinis viešosios politikos aspektas yra visuomenei siunčiami simboliai ir signalai, šiuo konkrečiu atveju yra labai konkretus mėšlas. Dar klausimas, kas koalicijai pridarys daugiau žalos: kokios baukutės su rupulevičiais ar tokie personažai kaip gal tik savo auskaru įžymus Kauno eksmeras Tamašauskas.

http://www.alytausnaujienos.lt/alytausnaujienos/paskutinionumeriostraipsniai/?nid=3885

seimas, liberalai, riaušės, krizė, politika

Previous post Next post
Up