Parex = Ignalina?..

Jul 15, 2009 02:03


Prieš tris mėnesius kažkaip panašiai esu pavadinęs vieną savo tekstą regioninėje žiniasklaidoje:
http://www.alytausnaujienos.lt/alytausnaujienos/paskutinionumeriostraipsniai/?nid=3105

O šiandien "Verslo žiniose":

Lietuviškasis "Parex" Ignalinos atominėje: Mortenas Hansenas, Stokholmo ekonomikos mokyklos Rygoje Ekonomikos departamento vadovas, įspėja, kad gruodį Ignalinos atominė elektrinės uždarymas prilygs "Parex" banko likimui Latvijoje ir nuvys Vyriausybę skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo.

Neketinu prilygti pranašui. Tačiau Lietuvoje pasigendu rimtesnės ekspertų diskusijos apie būsimą neišvengiamą Ignalinos AE uždarymą ir jo socialines pasekmes. Energetikos ministras kažkur amžinai pasislėpęs ir išlenda tik "ant kilimėlio" pas DG. Viena etatinių ekspertų dalis "už dujas", kita - "už brnaduolinę energetiką"... Seimas apskritai užsiima dorovinėmis-moralinėmis grėsmėmis, tarsi už stiklinių vitrinų nėra aktualesnių problemų (dievaži, pradėsiu galvoti, jog yra visai neblogai, kada kas nors iš išorės jį akmenimis pravėdina).

O didžiausiems moralistams Seime siūlyčiau pasiieškoti lietuvių-italų kalbos žodynėlio ir išsiversti, ką reiškia išsireiškimas - in culo una balena. Man jis vėl ima patikti :)

banginiai, energetika, politika

Previous post Next post
Up