Nauja tendencija: trumpinamos investicijos "žaliai" energetikai

Jan 14, 2011 03:44

Paskutinį pusmetį esu pastebėjęs tam tikrų informacinių fragmentų, tarsi ir sakančių, kad dėl ekonominės krizės (svarbių priežasčių yra neabejotinai daugiau) daug kur Vakarų pasaulyje (dėl B. Obamos kryptingos politikos išskyrus JAV) senka pinigai beigi politinė valia tokiais pat tempais ir užmojais vystyti alternatyvią energetiką. Visgi tų atskirų fragmentų man asmeniškai nepakako, kad galėčiau atpažinti mozaikos kontūrus.

Vis dėlto, ko gero taip ir yra. Nesakau, blogai tai ar gerai. Tiesiog taip. Labai rimto interneto naujienlaiškio  "European Energy Review" pagrindinio straipsnio, pasiekusio tik vakar, tezė man pasirodė labai svarbi: "Dešinioji Nyderlandų vyriausybė paskelbė radikaliai keičianti šalies energetinę politiką". Grubiai tariant, olandų politikai nutarė baigti žaidimus subsidijuojant daugelį atsinaujinančių energejos išteklių, taip pat panaikindami subsidijas vėjo, saulės ir iš biomasės išgaunamos energijos ištekliams. Veidu gręžiamasi į branduolinę energiją.

Tarp kitko, už inovacijas ir energetikos vystymą atsakingo Nyderlandų vyriausybės ministro požiūriu, "masyvios ES investicijos į energetikos infrastruktūrą gali iškreipti rinką". Tai galbūt yra signalas A. Kubiliui ir A. Sekmokui: Nyderlandai Briuselyje gali labai šaltai vertinti BEMIP (Baltic Energy Market Integration Plan) nuostatas bei idėjas.

Visas (tikrai labai įdomus ir profesionaliai parašytas tekstas čia:

http://www.europeanenergyreview.eu/index.php?id=2656

energetika, verslas, es, politika

Previous post Next post
Up