K. Brazauskienė ir jos renta

Oct 13, 2010 13:53


Perskaičiau apie prezidentienės-premjerienės laidomus žaibus...

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kbrazauskiene-zada-bylinetis-del-neskiriamos-prezidento-nasles-rentos.d?id=37458691

... ir pagalvojau, kad vyriausybė turi bent du svarius argumentus prezidento našlės rentą jai paskirti. Pirmasis - dėl politinio išskaičiavimo: kas jau kas, tačiau ( Read more... )

pensijos, gruzija, lietuva, valdininkai, politika

Leave a comment

Comments 5

e_griseus October 13 2010, 14:30:50 UTC
Ginčyti vyriausybės sprendimą kaip prieštaraujantį visuomenės interesui piliečiai negali.

Reply


nauticalis October 13 2010, 16:51:23 UTC
Taip, Kacha rulez! :)

O tai ar KT, ar kas ten, neišsiaiškino, kas ėjo Pirmos Ponios pareigas, gaudamas kokią ten dalį (ne pusę kartais?) prezidento algos kaip tik šitom pareigom? Sodros duomenys apie išmokas ir įmokas gi yra, kaip ir VMI. Ten turi būti ir pajamų įvardinimas “su darbu susijusios“ ar kažkaip kitokios. Nebuvo pajamų - nebuvo ir veiklos. O ten už veiklą duodama, o ne visoms barakudoms pagal hierarchiją eilėje. Mano galva, po tokio KT sprendimo - tai negautų nei Kristina, nei Julijona.

Nors, pragmatiškai skaičiuojant, vis tiek gal paskaičiuojama kiekvienam prezidentui po našlės rentą (čia taip krizinę turim, kuriai gal nereiks, nors... kuo ne nuotaka dar? :D), tai koks skirtumas - teskiria, tik apsisprendžia kam.

Man tai juokinga būtų, kaip Kristina bylinėtųsi teisme, jei paskirtų Julijonai, motyvuojant, kad “pagal popierius tada buvo taip“. :) Net jei pralaimėtų Kubilius, manau, turėtų daugiau šansų rinkimuose, nei verkti, kokie braliukai protingi prie urnų, o jis yra lakūnas nuo žodžio lakti.

Reply


maumaz October 13 2010, 18:37:47 UTC
Mano manymu, reikia duoti. O paskui rimtai pergalvoti įstatymą. Ir įkalti jame atgalinį galiojimą.

Reply

e_griseus October 14 2010, 05:50:33 UTC
Atgalinis galiojimas nelabai solidu. Reikia skirti, o naujajame reglamentavime numatyti prievolę kiekvienais metais pateikti metinę turto deklaraciją, ir tolimesnis mokėjimas priklausytų nuo turtinės padėties.

Reply

maumaz October 14 2010, 05:51:45 UTC
Aš apie kažką panašaus ir galvojau. Ne plikas atgalinis galiojimas.

Reply


Leave a comment

Up