Ранньоосінній борщ

Sep 11, 2012 16:56

Я повернулася, ага :)
Одразу скажу, що я не завжди варю саме так. Буває, що варю традиційно (бухнув все в каструлю і варимо). Взимку в мене борщ інший (там ще додаються чорнослив і сушені гриби), в ньому немає помідорів і перцю.
Єдине, що характерне для усіх моїх борщів - там обов’язково є буряк і немає м’яса. Бульйон чисто овочевий.
там всьо просто )

Тип: перші страви, Складник: буряк, Рецепт: мій, кулінарне

Leave a comment

beauty_talking September 11 2012, 14:29:27 UTC
Ого! Это аутентичный украинский рецепт? Какая-то региональная версия? Мы в Донецке совсем-совсем не так варим.
Спасибо, интересно! И диетично:)

Reply

rysika September 11 2012, 15:41:34 UTC
Так готувала моя свекруха (вона ще правда туди бухала 500 мл томат пасти "Господарочка") і готує чоловік (їх родина зі Старобільська, Луганська обл.).
У нас вдома (Львів) всі овочі варилися в каструльці, просто час закладки різний :)

Reply

beauty_talking September 11 2012, 16:06:00 UTC
Спасибо, интересно! А у нас - совсем не диетично: на свином бульоне, зажариваются только лук с морковкой.

Reply

rysika September 11 2012, 16:13:41 UTC
Мені цей варіант дуже подобається, бо тут, власне, нічого не смажиться, а фактично париться у власному соку. А от на м’ясних бульйонах я майже нічого не варю :/ Якийсь такий стереотип з дитинства, що суп - пісний, а м’ясо на 2ге :)) Вийняток - курячий бульйон з вермішелькою :))

Reply

galka__ September 11 2012, 19:42:48 UTC
до супів приблизно таке саме сприйняття. нє, ну коли в магазині м’яко бех кістки не продавалося, то її, звісно, до супу відправляли, але так щоб - леле, з чого суп варити - не було.

Reply

rysika September 11 2012, 19:56:51 UTC
ми до початку 2000х в магазинах і на базараз ніколи м’ясо не купували. А кості на холодець, переважно йшли :) на свята

Reply

valcury September 14 2012, 10:14:38 UTC
і я усе в банячку, тільки час закладки різний...
ну хіба іноді засмажу цибульку, але оскільки борщі зазвичай на мясному бульйоні, то й не засмажую, і так піде.
а з овочевим бульйоном іноді для себе, півнайменшого банячка варю. і це подвиг, бо зазвичай всі мої зупи виходять на значно більший обєм від того, в якому варю
:(

Reply


Leave a comment

Up