Банановий кекс.

Jul 19, 2010 15:47

Коханий мужо (содіст) в найкращих традиціях наших 5 років до річниці весілля подарував мені форму для випічки (кругла кексова з отвором), про яку я вже дуже давно мріяла.
Ця мрія, частково, зумовлена особливістю конвекції в нашій мікрохвильовій пічці, яка на відріз відмовляється пекти тісто по центру круглої форми.
Тому, я була змушена вважала справою честі спекти в цій формі якогось чуда.
Першим ділом я пішла в каталог до Ірини (chadeyka). Єдиним кексом для такої форми виявився "Банановий кекс з корицею, сметаною і ромом".
Тісто, яке навіть я зуміла замісити, воно не впало та пропеклося.

    Банановий кекс з корицею, сметаною і ромом.
  • 2 нормально стиглих або злегка перестиглих банани (з коричневим цятками)
  • 200 мл сметани
  • 25 мл рому
  • 150 г цукру
  • 3 невеликих яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л розпушувача тіста
  • 1 ч.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. кориці

1. Банани розім'яти виделкою у пюре. Добре вимішати зі сметаною і ромом. Відставити.
2. Борошно просіяти з розпушувачем, корицею і какао (наступного разу спробую дати 2 ч.л. какао, бо в мене він вийшов світліший, ніж у Ірини на фото). Відставити.
3. Яйця збити з цукром в густу щільну масу (спробувала дати менше цукру, але потім мусила досипати - чим менше цукру, тим гірше збиваються.
4. Розігріти духовку до 180°. Форму змастити маслом и присипати борошном.
5. До яєць додати 1/2 суміші "борошно-розпушувач-кориця-какао", добре вимішати. Поступово додати сметану з бананами. Отриману масу змішати з рештою борошняної суміші.
6. Вилити у форму.
7. Пекти 40 хв. Готовність перевірити сірничком.
8. Остудити 5 хв у формі, а потім ще 10-15 на решітці. Смакує і теплим, і холодним.

Примітки:
У мене форма 28 см. Кількість продуктів десь на 20-24 см, тому кекс вийшов низький. Наступного разу пекла подвійну порцію - чудовий результат. Після остигання ще трішки сів, що нормально для такого тіста. Все гарно пропеклося.
Активний час - 30 хв.

Я не люблю кексів =). В основному через сухе тісто.
Вони мені всі однакові на смак.
Але цей...
Тісто вологе (так має бути). Ледь чутна нотка рому, кориці та яскраво виражений банановий аромат. 
Це дууже смачно!!!

Складник: банани, Тип: кекс, кулінарне, putzteufel, Тип: випічка

Previous post Next post
Up