Cheesecake recipes.

Jan 31, 2010 10:11


עוגת גבינה קלאסית
החומרים:
6 ביצים מופרדות
180 גרם מחמאה
½1 כוסות סוכר
2 יחידות סוכר ווניל
מיץ מלימון סחוט
750 גרם גבינה לבנה
4 כפות מלאות קמח אוסם

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים והסוכר, עד לקבלת קצף קשה ויציב.

מערבבים את יתר החומרים בכלי נפרד ומאחדים בתנועת עטיפה את שתי התערובות לעיסה אחידה.

שופכים לתבנית 26 משומנת ואופים כ- 50 דק' בחום בינוני.

*לקבלת מרקם טעים במיוחד, מומלץ להניח בתוך התנור את תבנית העוגה, בתוך תבנית נוספת, מלאה במים. המים מוסיפים לחות, שמשפרת מאד את טעמה של העוגה.

http://www.aish.co.il/f/r/48863427.html

***

עוגת גבינה הכי טובה שיש

רכיבים:
קבוצה א´:
2 גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
4 כפות לבן או שמנת חמוצה
4 כפות אינסטנט וניל
4 כפות קורנפלור
¾ כוס סוכר
4 חלמונים
1 שקית סוכר וניל (בערך 3 כפיות)

קבוצה ב´:
4 חלבונים
¼ כוס סוכר

אופן הכנה:
מקציפים את קבוצה א´.
מקציפים את קבוצה ב´.
מערבבים את קבוצה א´ עם קבוצה ב´

מכניסים את העוגה לתנור, לשלב התחתון של התנור, בחום גבוה ל- 10 דקות ואח"כ מנמיכים את חום התנור לחום נמוך (עד נמוך מאוד), לפחות לשעה.
נותנים לעוגה להתקרר בתנור.

לציפוי העוגה:
שמנת מתוקה
שארית האינסטנט וניל
½ כוס חלב

מקציפים ומורחים על העוגה (מומלץ יום למחרת).

http://mivzakon.co.il/Recipe/shavuot/index2.html?

***

לבצק:
* 100 גר’ חמאה או מרגרינה - שימו לב לסימוני המשקל על החבילה
* חצי כוס סוכר
* 1.5 כוסות קמח תופח (או קמח
רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפיה)
* 1 ביצה

* למלית הגבינה:
* 750 גרם גבינה לבנה 5%
* חצי כוס סוכר
* 2 ביצים
* 2 כפות קמח + 1 כף קורנפלור
* 1 כפית תמצית וניל
* אופצייה: 2-3 כפות שמנת מתוקה

עלות משוערת:
22 שקלים
עבודה נטו:
6 דקות
ההכנה

מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות (אין צורך בטורבו - זה עם הסימן של המאוורר הגרעיני, למי שלא יודע). העוגה צריכה לקבל מכת חום כשהיא נכנסת לתנור החם. מקלפים חצי מהעטיפה של חבילת החמאה ומחזיקים בחצי העטוף כדי למרוח את החמאה ולשמן איתה את דפנות ובסיס התבנית. מכניסים את כל חומרי הבצק לפוד פרוססור (אפשר לעשות זאת גם ביד, בקערה, וזה אפילו די כיף), ומערבלים עד שנוצרת תערובת פירורית. מומלץ לחתוך את המרגרינה או החמאה לקוביות כדי שהיא תתערבל יותר טוב. בודקים שלא נדבק כלום לדפנות המכשיר ומגרדים מידי פעם את הדפנות עם כף או מרית. אם תרצו לעשות זאת בקערה, פשוט לושו את הבצק עד שנוצרת תערובת פירורית. כדי שהחמאה תתערבב טוב, מומלץ לקחת כמות של בצק בכל פעם ולשפשף אותה חזק בין הידיים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים אותה קודם לדפנות (עם קצות האצבעות) לגובה של 3-4 ס”מ, ואז לתחתית (עם כל היד).

באותה קערת המיקסר (אין צורך לנקות בין לבין! יש!) מכניסים את חומרי מלית הגבינה, ומערבלים לתערובת חלקה ונוזלית יחסית (יותר נוזלית מיוגורט ופחות נוזלית מחלב). מידי פעם מעבירים כף או מרית על דפנות הקערה כדי שהכל יתערבב בצורה אחידה. גם את המלית אפשר להכין ללא מיקסר: פשוט טורפים את כל החומרים יחד עד שהתערובת אחידה.

מוזגים את המלית אל תוך התבנית עם הבצק. מכניסים לתנור (שחיממתם מראש ל-180 מעלות, כן?) לקומה האמצעית (מרחק שווה מהלמעלה והלמטה של התנור). אופים את העוגה למשך כ - 45 עד 55 דקות בתנור (הזמן משתנה בין תנורים, לכל תנור יש אופי וקפריזות משלו). אחרי חצי שעה של אפייה, תוכלו להבחין שהבצק הופך להיות שחום בקצוות, ועל המלית הלבנה מתחילות להופיע בועיות קטנות. כעת מומלץ להנמיך את חום התנור לכ - 150 מעלות, ולאפות עוד כעשר דקות - רבע שעה. ככה הבצק לא ישרף ולמלית יהיה עוד קצת זמן להתבשל מבפנים. בתום האפייה מכבים את התנור ופותחים טיפ-טיפה את הדלת (לא לגמרי). נותנים לעוגה להתקרר בהדרגה. אחרי חצי שעה בערך אפשר להוציא מהתנור, ולתת לה להתקרר לטמפ’ החדר על השיש. אל תדאגו אם המלית נראית רכה או רוטטת מידי כשאתם מוציאים את העוגה, היא מתקשה כשהעוגה מתקררת. את העוגה שומרים במקרר מכוסה ומגישים קר. היא נשמרת בערך שבוע, ולפעמים קצת יותר.

http://www.bazekalim.com/2007/04/08/talis-cheesecake/

***

עוגת גבינה ולימון

שימו לב- צריך להקפיד על קיפול עדין של הביצים המוקצפות ועל אפייה מבלי לפתוח את דלת התנור.עוגת גבינת שמנת ולימון

המצרכים:

לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה-מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות סוכר

מלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד או כף תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה:

מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר, עד קבלת תערובת אוורירית. בערך 8 דקות.
מערבבים את שאר חומרי המלית לתערובת חלקה.
מקפלים בעדינות את הביצים המוקצפות אל שאר חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בפירורי העוגיות.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות (העוגה צריכה להשאר בהירה וללא צבע). מצננים לילה בקירור.

הערה- יכול להיות שכשזמן האפייה תם, העוגה תראה לא אפויה- אבל זה בסדר- היא תתיצב בקירור.

http://mivzakon.co.il/Recipe/shavuot/index8.html?%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA%20%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94%20%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F

***

Recipes from
troo in English.
Cheesecake - Ruti

Ingredients
5 eggs, separated
1 cups sugar
1 tsp. vanilla extract
3-4 tbsp. potato flour
lemon zest
200ml sour cream/ creme fraiche
750-1000g light cream cheese (5%/9%)

How to
Base - ground biscuits or crispy dough
Whisk the egg whites with the sugar.
Combine the rest of the ingredients and fold into the egg whites.
Bake.

***
Cheese cake - savta Naomi

Ingredients
6 eggs
1½ cups sugar
vanilla extract
1 tbsp. oil
1 cup flour
½ lemon, juiced
lemon zest
¼ tbsp. baking powder
750g light cream cheese (9%)
¾ cup milk (or ½ cup cream and ¼ cup milk)

How to
Whisk the egg whites with 1 cup of sugar.
Mix the oil, 1 tsp. vanilla extract, lemon zest and juice together.
Fold into the eggs, together with the flour.
When the dough is ready divide into three:
⅓ add 2 tbsp. flour and the baking powder - this is the base.
⅓ put aside.
⅓ leave in the bowl, and add the cheese, milk, 2 tsp. vanilla extract and ½ cup sugar and slowly mix together with the mixer. Ladle onto the base with care.
Pour the last third of the mix on top.
Bake 30-40 minutes in a medium heat.

***

Katzuga - Edna

Ingredients
Dough
2½ cups self-rising flour
200g margarine
2 egg yolks
5 tbsp. sugar

Filling
500g light cream cheese (9%)
1 packet vanilla sugar
500ml whipping cream
1 cup sugar

How to
Knead the dough ingredients together, and set aside in the fridge for at least an hour.
Bake, and scrape about a third off the top and set aside.

Whisk the cream with the sugar.
Mix the cheese with the vanilla sugar.
Combine and ladle onto the base.
Sprinkle the crumbs on top.
Chill.
***
">
Bulgur Chestnut Patties
These patties are really savoury and delicious. It is important to use fresh chestnut, otherwise it is not the real stuff. Yeah it is quite time consuming to peel the cooked chestnut but I think it is worth it, because once I made it out of deep frozen chestnuts and it was almost not eatable for me.

Ingredients:
150 g bulgur
2,5 dl bouillon
olive oil
1 onion

1 carrot
100 g pea
2 eggs
5 tablespoon flour
2 tablespoon cheese
150 g cooked chestnut
rosemary
salt
pepper

Cook bulgur in bouillon for 10 minutes.
Rest it for about 20 minutes.
Heat oil in a saucepan, add chopped onion, carrot, pea, chestnut, rosemary, salt, pepper. Add some bouillon and cook till it is reduces.
Add bulgur, eggs, flour, cheese.
Form patties and fry.
http://almondcorner.blogspot.com/2008/02/bulgur-chestnut-patties.html

recipes, cheesecake, cake, recipe

Previous post Next post
Up