найдено в интернете

Feb 16, 2014 15:09



ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО САЛО

Внесений на розгляд Верховної Ради народним депутатом України членом Правління партії “Реформи і Порядок”, естетом та гурманом Сергієм Терьохіним 1 квітня 2003 року. А це невеличка цитата з цього закону:

Стаття І. Терміни
1. Салоносець - свиня або кабан.
2. Салоспоживач - громадяни України або за їх дозволом - іноземні громадяни.
3. Салоїд - будь-яка особа, яка не перебуває на психіатричному обліку.,,

Стаття ІІ. Роль Сала та присяга
1. Віднині іменник “Сало” у будь-яких відмінках підлягає написанню з великої літери. Порушення цього правила тягне адміністративну чи кримінальну відповідальність. Слова лій, здір та смалець пишуться з малої літери але підлягають громадській повазі як похідні від Сала.
2. Позаяк Сало є глобальним явищем, то країни, які називають сало лярдом, фетом та іншими непотрібними словами, зобов”язані замінити їх на Сало (латиницею - Sir Salo). Відмова від такої зміни тягне за собою негайне направлення батальйону РХП в район бойових дій для утвердження сальної демократії.,,,"

САЛО ДЛЯ УКРАЇНЦІВ.
В українській культурі сало набуло дещо культового значення. Як національна страва, воно стоїть поряд з такими безсумнівними візитними картками української кухні як борщ, вареники, голубці, галушки. Сало є унікальною стравою у тому сенсі, що більшість народів вживае топлене сало (смалець), а українці їдять його великими і малими шматками, часто з хлібом, часником та солоними овочами.Буває взимку--намерзнешся, зморишся.. Прийдеш додому -- і що може бути краще ніж тарілка духмяного червоного борщику з фасолькою і грибочками і нарізане шматочками сальце , ще й часничок і чорний хліб. І вже світ здається не таким тьмяним, і настрій відразу поліпшується , і втома відступає , і про зиму забуваєш.)))
Жарти жартами, але й справді сало нас завжди виручає коли нічого іншого немає під рукою, а треба щось узяти з собою в дорогу. Такий бутерброд ситний, довго зберігається і не псується. А щодо холестерину, то сало чомусь звинувачують у гріхах частіше, ніж більш "панське" вершкове масло, яке ми їмо без застережень.

Українське сало і любов українців до нього є предметом великої кількості жартів та фольклорних історій.
До речі, в Україні регулярно проводяться так звані фестивалі сала - в різних містах і різного масштабу. Але, мабуть, найбільше таке свято відбулося торік у Луцьку, в рамках якого пройшов парад кращих свиней і кабанів, свинячий конкурс краси.

Сало здавна користувалося в нашому народі особливою популярністю. Йому віддавали перевагу, навіть не підозрюючи, що воно містить багато корисних речовин, таких необхідних для людського організму. І, насамперед, - арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і бере участь в утворенні багатьох гормонів, а, отже, в холестериновому обміні.

МЕДИЧНА ДІЯ САЛА.
Біологічна активність сала в п’ять разів вище, ніж яловичого жиру. За вмістом інших незамінних жирних кислот (близько 10 відсотків) свиняче сало переважає над вершковим маслом. Окрім того, сучасна наука стверджує, що якість свинячого сала поліпшується при топленні. А його споживання в поєднанні з овочевими салатами попередить розвиток атеросклерозу.

Варто сказати, що свиняче сало у наших предків вважалося незамінним при лікуванні багатьох захворювань. Наприклад, для того, щоб зняти зубний біль, вони брали невеличкий шматочок несолоного сала і прикладали до хворого зуба між яснами і щокою на 15-20 хвилин. Біль обов’язково вщухав.

При болях у п’ятковій шпорі закріпляли на хворому місці шматочок старого свинячого сала. «Ліки» прикріпляли пов’язкою або шкарпеткою, потім накладали поліетилен або пергаментний папір й одягали ще одну шкарпетку. З такою пов’язкою можна навіть рухатися.

У народній медицині сало нерідко використовувалося (і зараз використовується) при лікуванні болів у суглобах.

Візьміть старе сало, пропустіть його через м’ясорубку і, додавши трохи меду, ретельно перемішайте. Потім цією сумішшю змащуйте хворі місця. Можна також змащувати ці місця смальцем (топленим салом). Компрес накладають на ніч і укутують шерстяною тканиною або шарфом.

Для загоєння ран використовують мазь, приготовану з рівної кількості свинячого жиру, ялинової смоли (живиці) і бджолиного воску. Готують мазь в емальованому посуді на слабкому вогні, постійно помішуючи протягом 10-15 хвилин. Розливають гарячим в підготовлені місткості з широкою шийкою.

Іноді після травм у багатьох людей порушуються рухові функції суглобів, які допоможе відновити суміш з 100 г свинячого жиру з 1 ст. л. куховарської солі. Цю суміш втирають в область хворого суглоба і накладають зігріваючу пов’язку. А ось ще кілька засобів з народної аптечки.

Бородавки добре видаляються перетопленим салом, змішаним з часником (співвідношення 2:1). Суміш накладають на бородавку і міняють один раз на добу.

Болі при варикозному розширенні вен усувають несолоним свіжим салом, яке прикладають за допомогою пов’язки в місцях найбільшого запалення.

Існує також старовинний народний рецепт лікування екземи: 2 ст. л. перетопленого несолоного свинячого жиру змішайте з 2 білками курячих яєць, 100 г пасльону і 1 л соку чистотілу. Настоювати суміш 2-3 дні, після чого змащувати хворі місця. Ось так!!! А ви--" Сало, як сало!!!" Чудо-продукт!!!

Матеріал зібрано в гастрономічному відділі інету.ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО САЛО.

Создан 23 сен 2007

юмор, сало

Previous post Next post
Up