Новорічні Карпати

Jan 08, 2015 13:52

Всіх з Новим 2015 роком та Різдвом Христовим!
Так сталося, що давненько я нічого нового не дописував у свій ЖЖ. Останній запис був про відпочинок в осінніх Карпатах. І ось виходить що і в цьому дописі я розповім, а більше навіть покажу, про знову ж таки карпатський відпочинок, та навіть у тих самих місцях, але цього разу вже взимку.



Щоправда докладно розповідати в принципі я і не буду. Все дійсно важливе я вже описував в осінній подорожі. Мені швидше хотілося б поділитися зі всіма красою зимових Карпат. Але по ходу буду старатися викладати корисну інформацію для пересічних туристів.



Перед новорічними святами ми з друзями несподівано вирішили відсвяткувати Новий рік в Карпатах. Я, чесно кажучи, не сильно вірив в успіх цієї затії, тому що житло на свята потрібно бронювати задовго до початку зими. Хто перший раз їде в Карпати взимку, повинен бути готовий, що проживання відчутно піднімається в ціні, порівняно з літом наприклад. Проживання в готелі "Шепіт Карпат" в жовтні місяці коштувало 250 грн за двохмісний номер - на період свят ціна була вже біля 750 грн. І це при тому що на кінець листопада вільних місць по готелях практично немає. Але вдача нам посміхнулася і ми знайшли житло у приватних власників. Ціна - 250 грн з людини з двохразовим харчуванням (дуже смачним). І мушу сказати, що умови були доволі хороші, напевно ще краще ніж в готелі.



Погода нас теж не підвела.



Хоча цьогорічна зима в Карпатах доволі дивна. По дорозі ми зустрічали і повністю засніжені гори і зовсім навпаки - взагалі без снігу, як наприклад в селі Нижні Ворота. Але в Пилипці, куди ми приїхали відпочивати, сніг був, що неймовірно порадувало. Все ж таки Новий рік в горах без снігу не Новий рік ))



Але тут відразу зазначу - сніг порадував тільки компанії, схожі на нашу, які просто приїхали відпочити від міста та прогулятися по горах. Тому, хто розрахував покататися на лижах чи сноуборді, пощастило менше - снігу на схилах було дуже мало.



Але вихід з такої ситуації теж є - варто проїхати кілька кілометрів до Подобовця. Там кажуть теж є траси, підйомники і головне - снігові гармати, які на жаль відсутні в Пилипці. Особисто я там не був, тому більш точно нічого розповісти не можу. Єдине, що можу додати по цій темі, так це те що з прокатом спорядження точно проблем не буде, його дуже і дуже багато. І зовсім не дорого.



Але напевно варто повертатися до природньої краси Карпат, заради якої варто дійсно вирватися з шумного міста.





Природа в цих краях неймовірна в будь-яку пору року.





Мінусом взимку щоправда є те, що замерзає Синевир. Ті, хто його вперше бачать в холодну пору року, не можуть дійсно оцінити всієї величі цього природного чуда України.



Водоспад Шипіт, щоправда, теж трішки підмерзає, але основні потоки в ньому не зупиняються навіть у люті морози.



До речі, про морози. Одягайтеся в зимові Карпати тепло. На Новий рік температура була -23, що неабияк "порадувало" наш дизельний автомобіль, який ми після ночі кілька годин не могли привести до тями.



Взагалі погода за кілька днів була різною, що дозволило наробити купу цікавих знімків, а моментами екстримальні морози тільки надавали якогось особливого шарму такому відпочинку.









Взагалі зустріч Нового 2015 року в Пилипці для всіх туристів запам'ятається надовго. Тому що через аварію на лінії внаслідок пожежі, світло у новорчіний вечір пропало біля 19-00 і з'явилося рівно за 15 хвилин до Нового року.





Але зустріч Нового року при свічках має свою романтику однозначно. Для повного антуражу не вистачало тільки старовинних гуцульських хатинок Колочави.





Але досить лишніх слів, краще помилуйтеся надзвичайною красою. Заради цього можна було стерпіти будь-які незручності.











До речі, під час нашої невеличкої подорожі до Синевиру, ситуація зі снігом в точності повторилася. У Міжгір'ї було таке враження, що ми в'їхали у весну. Навіть натяку на сніг не було, в той час як на Синевирі його було по коліна.





Якщо підводити підсумки, то зимовий відпочинок у Карпатах в першу чергу для людей, які люблять активно проводити час. Розваги насправді тут різноманітні - і катання на конях, і на санях, і на возах, і снігоходи, підйомники, прогулянки до водоспадів, для найбільших екстрималів походи в гори, бані, чани і прекрасна кухня.





Якщо це все для вас, тоді вперед в Карпати! Тому що просто приїхати в гори та зустріти Новий рік лицем в олів'є... Якось воно не дуже.





Єдиним мінусом, з яким погодилася вся наша компанія було те, що за всіма цими враженнями, прогулянками горами, прекрасною природою трішки втрачається ось це новорічне відчуття свята: ялинки, новорічні програми, бій курантів. Коли вдома готуєшся до свята кілька днів, воно і зустрічається якось урочистіше. Багато в чому відіграло звичайно відключення світла )) але все ж на мою думку найкраще зустріти Новий рік вдома з хорошою компанією біля великої ялинки і тоді вирушати на пошуки пригод в гори. Або ще кудись )) Хоча це моя думка.
Всіх ще раз з Новим роком! Миру нам та нашій країні! І всім прекрасних подорожей!



Previous post Next post
Up