Старе Село. Залізнична станція, коти, туристичне

Oct 29, 2017 18:19

   На перлині Старого Села - замку, в іншій нотатці. Тут зосередимось на питаннях дорожних.


1. Вокзальна будівля станції побудована в 1908 р. (напис на будівлі), хоча саму станцію відкрито у 1866 р.



2. З боку колій.



3. Вокзал з боку замку.



4. Така собі привокзальна площа.



5. Навіс хоч і осучаснений, та старі ноти ще грають.



6. Власне.



7. На станції, на ближчих до вокзалу коліях, можна побачити старі рейки, виготовлені в Хожуві (Верхня Сілезія) у міжвоєнній Речі Посполитій.



8. Вигляд в бік Ходорова та Івано-Франківська.



9. Старий Льох, напевно.



10. Красивий будинок.



11. Ось і замок, біля перонів.



12. Відповідно, якщо чистота вікон сприяє, з потяга його видно гарно. Тут це продемонстровано наочно. Потяг йде зі сторони Львова, Давидова.



13. А в очікування потяга можна спостерігати за котами. На це станція багата. Між іншим на станції працюють туалети та є зал очікування.



14. Спеціально я їх не розсаджував.



15. Ще один різновид пасажирів з якими коти живуть мирно.



16. Одже, як вже стало зрозуміло, до Старого Селе ліпше добиратись з Львова залізницею (дизелі на Ходорів). Їхати +/- годину. Виходите на станції і ви біля замку. Часу між потягами туди/назад цілком вистачить, щоб його оглянути. Але є й інший шлях. Автомобільний. Автобуси ходять, як повз Старе Село - через село Відники (Водники) так і в саме Старе Село. Назад, автобуси з села йдуть від зупинки, яка неподалік замку. Щогодини, до Ашану у Льовові. Якого саме Ашану, не розпитав. Якщо їхатимете до Відників, то вийти треба раніше зупинки, біля кладовища. Орієнтири, власне кладовище і комунікаційна вежа. Дане фото зроблене в зворотній бік (в сторону Львова) від зупинки "Відники". До Старого Села - в поворот.



17. На кладовищі, між іншим, є братська могила воїнів УПА.



18. І такі ось старі пам'ятники, з красивими хрестами.



19. Поверрнувши побачите такий покажчик, який переконає Вас у правильності шляху. Звертаю увагу на нижній напис. Дійсно на ділянці дороги працює муніципальна дружина. Тому, майте при собі документи і нічого не бійтесь. Раптом виникнуть якісь питання, як раз у дружинників можете з'ясувати, що Вас цікавить. Мене от дружинник навіть підвіз до замку, і я не йшов декілька кілометрів по дорозі-спуску, а пройшов лише трохи, до лісового масиву.

Дякую за увагу, далі буде.

архітектура, краєзнавство, подорожі, Галичина, залізниця, Європа, етнологія й етнографія, rzeczpospolita polska, Україна, Österreich-Ungarn, замки, polska

Previous post Next post
Up