Сергій Лойко "Аеропорт"

Jan 10, 2016 21:57



(Картинка: http://litakcent.com/2015/09/28/serhij-lojko-aeroport/)

Дочитав. Придбав книгу на презентації її аудіоверсії у театрі Франка в Києві (здається вересень 2015 р.). Скажу відразу, хоч оригінал і російською, але якщо маєте бажання прочитати українською, не бійтесь - читайте. Переклад гарний, зміст не ламає - перевірив.
  Я до цього прочитав чимало військово-історичної літератури. Але читаючи її, я ніколи не думав, що читатиму про війну в своїй Країні, яка йде за мого життя...Багато чого переосмислюється. Скажімо, коли читаєш, наприклад, "Баязет" (В. Пікуля), як би ти серйозно не замислювався, але описане романтизується. І жахливі речі романтизуються. А тут ні. Бо це поряд, зараз і вже є більше розуміння описаного, хоч ти і не вояк.
   Сергій Лойку вдалось передати атмосферу в Аеропорті. На мою думку, ця книга житиме довго. Вона стане в нагоді для поколінь майбутніх, які, як сподівається Автор, і як сподіваюсь я, читатимуть її? як такий собі "Баязет".
   Хоч і називається книга "Аеропорт", вона не лише про події в Аеоропорті. Вона про все те, що відбувалось з кінця 2013 року, ба навіть і раніше. Погодьтесь, Аеропорт в певному сенсі став теж уособленням подій якві відбувались протягом деякого періоду, став їх вінцем...Краще б не ставав.
Низький уклін Fвтору. Читайте "Аеропорт".
Лінки:
Біографія: https://uk.wikipedia.org/wiki/Лойко_Сергій_Леонідович
Книга: https://uk.wikipedia.org/wiki/«Аеропорт»_(книга)

P. S.
Заборонений ефір на "Ехо Москви":

image Click to view

постаті, література, military history, рф, Луганськ, military art, Крим, зброя та озброєння, Історія, ЗСУ, Донбас, лірика, history, history of ukraine, Київ, books, військова історія, Україна, спротив

Previous post Next post
Up