Virtuvinis-nacionalinis

Nov 30, 2008 17:58

Straipsnis su visais komentarais perkeltas į http://rokiskis.popo.lt/2008/11/30/virtuvinis-nacionalinis/

Man toks vat klausimas pasistojo: kodėl japonų suši yra suši, gruzinų čachochbili - čachochbili, armėnų lavašas - lavašas, o lietuviškas šakotis - "tree-cake"?

Kitos tautos savo nacionalinius patiekalus (ir netgi ne nacionalinius) užsieniečiams ( Read more... )

kulinarija, lietuva, lietuvių kalba, maistas

Leave a comment

linuzhe November 30 2008, 16:25:15 UTC
Tu dar parašyk kad cepelinai ir šaltibarščiai yra lietuviškas nacionalinis patiekalas..

Reply

alex_argen November 30 2008, 16:26:06 UTC
Taip ir yra!

Reply

linuzhe November 30 2008, 16:28:24 UTC
ne, taip nėra.

Reply

rokiskis November 30 2008, 18:26:36 UTC
Ane? :-)

Reply

linuzhe December 1 2008, 00:26:52 UTC
dar pasakyk, kad žodis cepelinai yra lietuviškos kilmės, todėl lai visi užsieniečiai dabar išmoksta šį nuostabų "lietuvišką" žodį ir nepaspringsta spirgučiais užsigerdami.

Reply

rokiskis December 1 2008, 00:37:29 UTC
Paieškokit d.g. giedrius-v žurnale, jis visą seriją straipsnių rašė apie "nelietuviškus" cepelinus (didžkukulius), jų kilmę ir receptūros kitimą. Ir apie tai, kaip ir kada atsirado tas žodis - "cepelinas". Jei ieškoti tingite - "cepelinais" didžkukuliai pradėti pirmojo pasaulinio karo metais, Vilniaus krašte, nuo vokiškų dirižablių. Tarp kitko, tai irgi unikalus šio valgio bruožas - ko gero, nei vienoje kitoje pasaulio šalyje nėra tautinio patiekalo, taip keistai gavusio naują pavadinimą.

Žodžiu, švieskitės, nes kitaip, užsienio svečiams, panorėjusiems lietuviško maisto, išties turėsite duoti kankorėžių :-)

Reply

rokiskis November 30 2008, 18:13:16 UTC
Ir jus kamuoja nepilnavertiškumo jausmas? :-)

Reply


Leave a comment

Up