Третій рік війни у Красногорівці, - репортаж

Dec 30, 2016 12:43


Красногорівка у Мар’їнському районі Донецької області є однією з найгарячіших точок зони АТО.

У цьому місті немає спокійних ночей: його турбують якщо не обстріли, то спроби диверсійно-розвідувальних груп сепаратистів зайти в тил чи у фланги.

Місто було звільнено українськими військовими 2 серпня 2014 року.



Через постійні бойові дії адміністрація була змушена закрити обидві лікарні у Мар’їнці та Красногорівці, а також Красногорівський пологовий будинок.

Це збільшило навантаження на медичні заклади сусідніх населених пунктів.





Будинки, що розташовані до лінії фронту найближче, дуже сильно пошкоджені, а деякі навіть відселені.

У цьому місті особливо розумієш, звідки і хто веде вогонь: всі отвори від мін, артилерії та вогню із САУ знаходяться зі східних сторін будинків, а на західних фасадах вибиті уламками та вибуховими хвилями шибки та віконні рами.







Загалом місто зазнавало значних обстрілів навіть із систем реактивного залпового вогню. Тут не працюють або знищені промислові об’єкти і немає громадського транспорту.





Так само, як і в сусідній Мар’їнці, у Красногорівці значно пошкоджено приватний сектор.



Вулиці міста на околицях безлюдні, а у східних кварталах місцеві мешканці намагаються не тільки не пересуватися пішки, а й не їздити на власному автотранспорті, адже у будь-який час сюди може прилетіти снаряд.



Торгівля у містечку функціонує тільки у світлий час та в центрі, тоді як ближче до передової уся інфрасруктура розбита бойовими діями.



У Красногорівці населення скептично ставиться до українських військових. Однак, за майже три роки війни місцеві почали розуміти, що бомблять їх житло не сили АТО, а російські найманці.

Вибиті вікна тут не замінюють: немає сенсу, адже будь-якої миті черговий снаряд може знову їх вибити. Тому, люди живуть у темних квартирах, а ті, що ближче до передової, часто сплять безпосередньо у підвалах багатоповерхівок.



Станом на 2014 рік населення міста становило приблизно 16 тисяч осіб, з них приблизно третина виїхала за роки війни.

Нагадаємо, раніше волонтери та військові капелани привезли гуманітарну допомогу та новорічні подарунки для учнів школи у прифронтовому містечку Гранітне Волноваського району Донецької області.

Репортаж - Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

Новости, Новини, Україна, Репортаж, АТО, Війна, Война, Донбасс, Украина, Фоторепортаж, Фото, Донецк

Previous post Next post
Up