Сорбет: смородиновий і яблучний

Apr 08, 2012 15:40

Коли приходить весна, хочеться чогось холодного і смачного! Я завжди обираю сорбет. Бо просто і смачно. Сьогодні у мене улюблений лимонно-смородиновий. І яблучний!





Потрібно:
Півлітра води, 1-1,5 склянки цукру (хто як любить), 1 середній лимон, півлітра смородини (у мене морожена) і трохи терпіння.

У яблучному сорбеті: півлітра яблучного соку, 1 склянка цукру, 5 середніх кислих яблук, кілька вишень (для кольору).



Стерти з лимона цедру. З води, цукру, лимонного соку зварити сироп, додати цедру, остудити. Ягоди збити в блендері. Цю кашицю можна протерти крізь сито для більш однорідної текстури, але я люблю, коли є зернятка зі смородини, тому лишаю так.




Для яблучного: яблучний сік закип’ятити з цукром. Яблука почистити, збити в блендері чи потерти на тертці.




Змішати з сиропом і поставити в морозилку. Через годину-дві, добре вимішати міксером чи виделкою. Надалі вимішувати щогодини упродовж 5-6 годин. Чим більше і інтенсивніше збивати - тим ніжнішим вийде сорбет.

десерт, сорбет

Previous post Next post
Up