Кривенька качечка

May 06, 2012 19:25



Мало хто знає, що велика кількість кораблів в українському військовому флоті носять імена міст (корвет "Тернопіль", покійний вже фрегат "Дніпропетровськ", корабель управління "Сімферополь" та ін.) через хазяйновитість президента Кучми. Таким чином Леонід Данилович вирішував проблему забезпечення українського флоту матеріальними ресурсами у найголодніші часи; просто дав завдання одноіменним міським адміністраціям забезпечувати ці військово-морські одиниці всім необхідним. Отож, кожне місто неофіційно утримувало на балансі якесь судно - годувало матросів, закуповуючи домашні консерви на оптових ринках, підганяли пальне. Важкі були часи.

Підводний човен "Запоріжжя", єдиний підводний човен у складі українських ВМС, як всі знають, був переданий українцям від росіян знеструмленним та розібраним, у стані затяжного ремонту, із ремаркою "задовбало з ним колупатися". Весь час своєї "служби" в українському флоті він також перебував у ремонті, тобто був намертво приварений до пірсу, без надій на воскресіння. На нещасний човен кивали всі, кому було потрібне наочне підтвердження недієздатності держави Україна.

Я особисто вважаю його більшим пам'ятником сучасної української державності, ніж всі монументи, разом узяті.

Не знаю, як так сталося, але відремонтували його при Януковичі.

Опозиціонери розкритикувати вихід "Запоріжжя" в море. Особливо мені врізався спіч колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка - мовляв, і старий той човен, і боєздатність у нього умовна, і годиться хіба зображати мішень для навчань, і взагалі, чи в країні нема більших проблем, як на ремонт старих човнів кошти витрачати.

Я вже давно помітив, що коли людина використовує аргумент - "ну і до чого це, краще б про дітей (пенсіонерів, лікарів, вчителів і т.д.) потурбувалися, у країні розгул криміналу (заборгованість, всі підприємства розкрадено, корупція ...), а ви тут дурнею займаєтеся", - так от, кожен раз, коли я чую такий аргумент, я точно, без винятків, знаю: переді мною набитий дурень.

P.S.
Або демагог.
Previous post Next post
Up