Leave a comment

(The comment has been removed)

rbrechko December 28 2011, 21:17:32 UTC
Знав, що хтось про це скаже :) Проте я ніде не говорив, що як було (хоча там також є нюанси), а лише навів офіційну назву меморіалу.
Врешті-решт одні виконували команди Гімлера (чи ще когось), інші Жукова (може Сталіна, чи ще когось), а полягли українці (не тільки, але зараз мова про це) з обох боків...

Reply

(The comment has been removed)

rbrechko December 28 2011, 21:32:10 UTC
В нас люди не вміють визнавати свої невдачі чи помилки попередників, а вперто притримуються певної ідеології, намагаючись приховати свої гріхи і показати провини противника.
Щодо фашизму-комунізму маю яскравий приклад. Як Ви думаєте, що відповів би упівець, безпосередній учасник військових подій 44-45 рр., на питання кого він першого вб"є у випадку небезпеки: москаля, німця чи поляка?

Reply

(The comment has been removed)

rbrechko December 28 2011, 22:21:03 UTC
Якраз навпаки, після 43-го поляка. І це не я придумав. Щодо німця, то ймовірно так і було, але це зовсім не дивно, зважаючи на ставлення до простих людей звичайного вояки. Німці поводились як гості, а радянські солдати - як господарі (нагадую, мова про звичайних військових). Звісно, що непроханих гостей не люблять, але коли починаються розправи над господарством (і не тільки), то тоді вже терпець вривається.

Згоден, тільки про таких людей ніхто не згадує, вигідно ж бо, щоб люди гризлись між собою, а в той час масштабнішими "речима" зайнятись можна, не так видно буде...

Можливо, Шептицький своїм прикладом показав, як треба чинити священникам.
Зважте, я також не є греко-католиком :)

Reply


Leave a comment

Up