корисні звички для їжі

Aug 22, 2013 13:21

є у мене в голові такий коротенький список звичок для їжі, яких я б хотіла набути. вирішила написати про це.

1.не читати під час їжія дуже люблю читати - і роблю це дуже часто під час їжі, щоб не втрачати час дарма. порилася в неті, чому ж шкідливо читати і їсти одночасно ( Read more... )

хвостаті думки, їжа, я

Leave a comment

Comments 7

karmashka2212 August 22 2013, 11:15:17 UTC
Можу поділитися хитрістю, яку вичитала в якійсь книжці, і якак допомагає мені уникнути хаотичнчних перекусів або жування на бігу. Все просто: треба лише сервирувати стіл. Витерти поверхню, підготувати прибори, взяти серветку, покласти їжу на тарілку, сісти за стіл, і їсти. Так, наче ти в гостях)
Наче дрібниця, але. Коли це просто "а чи не поїсти мені, бо нема, чим зайнятися", чесно сервирувати стіл просто ліньки, і ноги самі несуть геть з кухні :). Коли дійсно голодна, сервирування столу допомагає відволіктися і не перехоплювати трошки чогось поки гріється їжа. Та і їсти за красиво вбраним столом виходить саме так, як рекомендують: непоспіхом, пережовуючи їжу, насолоджуючись її смаком.

Reply

rainy_lily August 22 2013, 12:37:16 UTC
хороша порада)
я от думаю, шо мені перш за всетреба купити посуд, який надихатиме мене красиво сервірувати стіл) бо щоденні наші домашні тарілки нормальні, але сервіруй-не сервіруй, а виглядають ніяк. а я невиправний естет, мені треба красу у всьому)
а ще хороший спосіб не мати нічого такого, що можна було б перехопити - останнім часом готую собі сама і фактично на раз, тому не сильно є шо перекушувати)

Reply


lada28 August 22 2013, 11:31:25 UTC
ох, а я зовсім не хочу позбуватися звички їсти і читати - мені страшенно нудно, коли я просто їм, тому мушу або говорити з кимось або читати, або дивитися фільм, тільки тоді по справжньому задоволена.

погоджуюся з коментарем нижче щодо сервірування столу, гадаю це прекрасна звичка, яка допомагає уникнути непотрібного під'їдання з холодильника і робить життя приємнішим

Reply

rainy_lily August 22 2013, 12:38:22 UTC
і мені нудно( а ще нудно 10 хвилин чистити зуби - намагаюсь себе дресирувати, бо то потрібні речі, принаймні мені.

Reply


elisabethtown13 August 22 2013, 17:50:24 UTC
А як щодо пиття якоїсь рідини до/після їжі? Пам"ятаю, колись прочитала, що пити воду рекомендують або за 10-20 хвилин до або за 1,5-2 години після. Тоді у мене була звичка взагалі пити під час їди... Але поступово таки змусила себе пити виключно до прийому їжі і утримуватися від пиття одразу після, бо тоді реально відчуття розпирання )

Щодо швидкості - я оце не можу дивитися, коли хтось швидко їсть, наче зараз відберуть. Якщо є можливість, то їм повільно, наскільки це можливо. Тоді дійсно менше з"їдається. Колись давно ми з мамою були в санаторії - то ми приходили до їдальні чи не найперші, а йшли останні =)

Reply


soul_v August 25 2013, 19:58:19 UTC
нудно їсти?) і чистити зуби?) а я думаю в цей час. і якщо дивлюся щось чи читаю, то не відчуваю смак їжі і мене це не влаштовує: нашо тоді їсти?!))
хіба шо чай п*ю з книгою.

Reply


kino1994 September 2 2013, 21:48:48 UTC
Занятно! Спасибо!

Я ненавижу, когда едят во время просмотра фильма. Особенно, в кинотеатре. Для меня это аналогично тому, если бы ели в театре.

Reply


Leave a comment

Up