Володимир-Волинський

Apr 13, 2013 19:50

у середу їздила у відрядження на одну залізничну станцію на українсько-польському кордоні. по дорозі звідти заїхала у Володимир-Волинський. мала всього лиш півгодини, шоб пройтись містом і вибрала для оглядин красивий храм кольору морської хвилі, який виднівся на горбочку.


то виявився Свято-Успенський кафедральний собор, збудований ще у 12 столітті князем Мстиславом. дуже гарне і приємне місце, навколо лавочки і видно, шо сюди люди приходять не тільки до церкви, але й погуляти, посидіти в тиші і насолодитись хорошою атмосферою.



всередині дуже гарно



перша і друга брама. з другої брами вихід вниз до парку, який ранньої квітневої весни мав нефотогенічний вигляд, тому сфоткала браму, гг



а оце шикарний, як на мене, барельєф з символічними тваринними гербами галицьких міст. захопила його в кадр біля автовокзалу. Теребовля - рідне місто Баратеонів, Ланністери походять зі Львова! у Белза дуже цікавий покровитель - не можу розгледіти, що це за звір. хто скаже? тицяйте на фотку, вона відкриється на Флікрі у більшому розмірі)

повернутись сюди треба обов'язково. люблю такі провінційні містечка з давньою архітектурою, історією, як то Дрогобич, Самбір, Чортків, Жовква та інші. це наче Львів, але час там тече повільніше і налаштовує на спокій, принаймні особисто мене)

враження, фоти, подорожі

Previous post Next post
Up