На подвійну (!) порцію (це багато-багато булок, щонайменше кілограми півтора):
1 пакетик сухих дріжджів
150 г цукру
2 збитих яйця
450 мл теплого молока
150 г вершкового масла + для змащування форми
900 г просіяного борошна
1 чайна ложка просіяної (дрібної солі)
1 чайна ложка кориці
Півсклянки чи більше родзинок
Беремо пакетик сухих дріжджів, змішуємо з чайною ложкою цукру, висипаємо в глибоку миску. Нагріваємо молоко, щоб було тепле, але не гаряче. Збиваємо яйця. Виливаємо збиті яйця і молоко в дріжджі, ставимо в тепле місце (біля плити, наприклад, увімкнувши пару конфорок).
Поки дріжджі підходять (ну а як не підійдуть, то не біда, вони сухі, їх узагалі в борошно треба висипати, але за цим рецептом ставиться опара) робимо суміш. 1/2 порції вершкового масла розтираємо з борошном, посипаємо сіллю, корицею, все гарненько так перетираємо і додаємо половину цукру, що лишився. Потім робимо ямку і виливаємо туди дріжджову суміш. Вимішуємо на дошці тісто, кладемо в миску, накриваємо кришкою (!) і ставимо в те саме тепле місце, де горить вічний вогонь двох конфорок. І йдемо в Інтернет. А, ні, перед тим ще замочимо в кип"ятку родзинок (побільше чи поменше, хто як любить у булочках).
Повертаємося з Інтернету, і опа! - бачимо, що тісто збільшилося вдвічі. Викладаємо його на дошку і гарно вимішуємо, щоб стало еластичне. Тоді качалкою робимо квадрат завтовшки 2-2,5 см, змащуємо половиною вершкового масла, яка в нас залишилася, посипаємо цукром і родзинками (відкинутими на друшляк і просушеними, щоб не було води). Ось воно у нас лежить, таке гарне:
Потім згортаємо це все у рулет швом донизу і розрізаємо на рівні кавалки, як ковбасу. І фігачимо в глибоке прямокутне чи квадратове деко, у кого що є. Кому важливо, щоб іздєлія були гарні й рівні з усіх боків, зробіть так, аби вони щільно тулилися одне до одного. Я дозволяю їм бути трохи асиметричними… В оригінальному рецепті сказано «пасипать трастніковим сахарам», але я такого буржуйського cахару вдома не маю, тож просто помазую жовтком. І 15 хвилин нехай постоять у деці на столі, щоб підійшли.
Розігріти духовку до 200 градусів і на 20-25 хвилин поставити пектися. І вуаля, файв о"клок!