заШків 2011

Jun 21, 2011 01:41






Сезон фестивалів на ЗУ можна вважати офіційно відкритим ,..по крайній мірі я його для себе вже відкрив і решті рекомендую не затягувати з цим ділом :) Вчора відгримів Зашків 2011. Фестиваль який традиційно відбувається  в день народження Євгена Коновальця  в його рідному селі Зашкові . Цього року полковнику виповнилось 120, до речі.
  По приїзді до Львова я виключився майже на добу , тому добратись до компа, щоб накидати декілька слів про цю подію вийшло тільки зараз, в понеділок у вечір.
  Отже, закривши всі питання в Політесі , з чистою душею, можна було будувати якісь плани стосовно Зашкова. Після мега важких і напряжних дипломних тижнів , нарешті з'явилась можливість трошки розслабити булки. Фест - це якраз  те що треба!  П'ятничне святкування захисту диплому спеціаліста цілком прогнозовано загягнулось до глухої ночі на хаті в Цирка. Півсьомої зранку в суботу я на бровах прийшов додому, а через півтори години треба було вже бігти на вокзал, де я забився з Ромком Басковим і іншими учасниками нашої фестивальної компанії :)  Стандартна закупівля продуктів в Скрині і гайда на перон.  На Зашкові, до речі, бухати заборонено. Це фестиваль , який пропагує здоровий спосіб життя. Минулого року, навіть, за тим , щоб ніхто не синячив дивились КУНівці. Ну ,принаймні, так мені розказували. Взагалі, правильно ,як на мене. Звичайно, той хто захоче випити, той вип'є , ...це зрозуміло, але  загалом ця заборона суттєво зменшує кількість різного роду обриганів на фестивалі. Їх це просто відлякує і вони віддають перевагу ,будь яким, іншим фестам.
   Їхати   до пункту призначення не довго,  десь півгодини чи 40 хвилин на комфортабельній собаці :) Це, безперечно, ще один плюс  даного фестивалю. Катаючись  по Україні за Карпати по 1000 - 1400 км в один бік  аж трохи не звично так коротко їхати :) Не встиг нормально сісти, як вже виходити треба :)
  Десь так  без 20-ти хвилин десята в суботу  веселий натовп фестивальників висипав на станцію Зашків. В якомусь, чи то кабаку, чи то  магазині зі старту зустрічаю Бєлого і Дениса. Басков і компанія пішли розбиватись , я ж лишаюсь в кабаку на пиво. Поки туда сюда, таке враження шо пролетіло декілька годин:) Одним словом зависнули ми в тому барі на довго. Кількість випитих пляшок Зіберта йшла на десятки. Ну прайди, то є прайди :)) Далі в тому ж складі (Я ,Денис і Бєлий) пішли до озера. Взагалі Зашків дуже мальовниче село з прекрасним озером і цікавим рельєфом. Одним словом прекрасна природа,.....Ця земля дала Україні Коновальця.
  Басков з хлопаками розбились аж на самій горі звідки відкривається прекрасний краєвид на озеро і на село.



В таких місцях просто душа відпочиває. Свіже повітря, мальовнича природа, кругом знайомі обличчя.....,деяких не бачив роками, з деякими познайомився буквально зранку в собаці :) Просто приємно провести час з адекватними людьми, в приємній атмосфері і в місці , де нема ящика. Так шо ,люди добрі ....,всім це кажу і повторуюсь ше раз: їздіть на фестивалі, їздіть, на виїзда, просто мандруйте Україною ...,головне не просидіти вже життя перед компом і ящиком ..
   Ну повертаючись до хронології подій у фестивальну суботу :) Моє розгулювання від намета до намета супроводжувалось періодичним вживанням півасіка , а трохи пізніше з Басковим і іншими пацанами, з якими я приїхав, і горілкою. Каюсь, звичайно, за порушення сухого закону,...але ,видно, стрейт ейджера з мене не вишло ) В якийсь момент я просто виключився на декілька годин у нашому наметі ..
   Десь в годині так восьмій  вечора я прокинувся  від пострілів і вибухів ,і від жахливого бодуна. На трохи нижчому рівні від того, на якому знаходився наш  намет, внизу на полі відбувалась історична реконструкція бою сотні УПА з підрозділом НКВС. Трохи раніше повстанці ще воювали з німцями, але це я проспав.
   Таке видовище я бачив вперше. Дуже прикольно! Народу зі всього фестивалю позбігалось чимало, щоб подивитись як зараз УПА буде стріляти комуняк:) .Усі повилазили зі своїх нір щоб  глянути на це  дійство. Сценарій був таким:  в село в'їжджають червоні і починають шмонати хату і шукати повстанців....,знущаючись при цьому над мирними жителями. Із заздалегідь приготованої   засідки НКВС-івців обстрілюють бійці УПА. Більшість червоних вбиті,.... ті що залишаються в живих здаються. Повстанці відводять їх трохи далі і розстрілюють. Розстріл супроводжується оваціями глядачів і антикомуністичними вигуками..




Діло вже йшло до вечора і по тихеньку вже можна було спускатись до сцени і починати ковбаситись. Останні приготування і наша компанія під звуки музики групи Vox Populi зарухалась під сцену. Народ все ще сходився. Дарма вони (організатори) , на мою  думку, так рано поставили виступати Вокс Популі. Вони мені завжди дуже подобались, ше за часів олд скулу вперше їх почув. Могли б  спокійно перед Тартаком виступати. Ну менше з тим,....організаторам видніше. Реально ж народ почав ковбаситись під Широкий Лан. Ця команда взагалі для мене стала відкриттям на фесті. Раніше ніколи їх не чув, навіть студійних версій, не те що вживу. Дуже круто відлабали ці калушські тіпи. Хлопці ще й на іксах судячи з усього. Одним словом Широкий Лан мене прікалов. Дуже жосткий слем йшов під їх музон , в якому брали участь досить адекватні спортивні хлопці. Я навіть по щям хапнув під час цього слему від когось :) Ну але то таке ...))
   За Широким Ланом вийшла якась Тарута, а за нею вже мав бути Тартак. Ше на самому початку концерта я загубив десь Баскова, але знайшов Пасєку з Ірою Панамочкою :) ...,і далі тусувався вже з ними.
   Десь вже після 12-ої ночі на сцену вийшов Тартак.




В Положинського хтось там з близьких на днях помер, тому він був не в настрої. Пізніше він шось зморозив, шо не дуже поважає Бандеру, бо той всю війну просидів в тюрмі ....,вже дослівно не пригадую як він там точно сказав, але шось таке. Дурницю, одним словом, ляпнув. 
   Конц закінчився в районі першої ночі і народ почав розсасуватись по наметам. Хто бухає - той побухати, хто не бухає - спати.
Намагався зв'язатись з Басковим, але безрезультатно,...якісь постійні трабли зі зв'язком були. Пішов з Пасєкою і Панамочкою. Вони завели мене в свій табір, де дислокувалась МГО Сокіл. Там  вже 50 грам пішло під шашлик. Час пролетів непомітно ,.....так просиділи до світанку.
  Зранку вже знайшовся і Басков і всі решта. Поспавши кілька годин почали потроху висуватись додому.
  Малувато, звичайно,...особисто я б ше деньок повисів ) По дорозі додому зайшли ше в музей Коновальця, який розташований біля залізничної станції.




Це будинок, в якому він мешкав. 2 гривні вартує вхід на територію і мінімальна розповідь про його життя )
  Далі вже не стали чекати на зупинці маршрутку, а взяли курс на жовківську трасу шоб там вже на шось впасти. По дорозі 3 рази зустрічали одних і тих самих ДАІшників , які хотіли поживитись з тих, хто вертався з фестивалю на власному авто. 
  Вже традиційно зайшли до якогось господаря попити води з криниці. Мужик побачивши на мені футболку Карпат продемонстрував абон на 28-ий сектор і сказав, шо теж кібіцує за Карпати ))
   Останнє, шо вдалось  зафіксувати перед тим як здох фотік , це ці графіті
   Далі вже вийшли на трасу і без проблем вписались на маршрутку до Львова.




Літо тільки почалось, так що все цікаве ще попереду. Окрім фестів, з початку липня починається сезон. Календар викинув нам цікаві виїзда на найближчі місяці. А з серня, взагалі, Ліга Європи почнеться. І куди нас доля занесе ніхто не знає :)
 

рок, заШків, музика, фестивалі

Previous post Next post
Up