Кукурудзяні вафлі (ґофри)

Apr 09, 2011 17:28

Сьогодні снідали дуже смачними ґофрами, ням нямулі. Люблю такі сніданки. А кльові вони теж і тим, що вони дуже нейтральні, тож їх можна вживати як з солоними начинками, сметанкою, зеленню, помідорками, сирами..., так і з вареннями, сиропами та фруктами. А ще вони з хрусткою скоринкою та легкою пишною основою. Ну, значить вам треба мати вафельницю (у мене пристрій для сендвічів з додатковими панелями для випікання ґофр) та такі інгредієнти:
По 1 склянці кукурудзяного та звичайного борошна (для кукурудзяного борошна я перемелюю кукурудзяну крупу)
2 склянки молока (можна замінити кефіром, не жирною сметаною)
4 яйця
1 пачка топленого вершкового масла кімнатної температури
1 ст. ложка Демерара
3 ч. ложки порошку для печева, 1 ч. ложка соди і пів ч. ложки солі.
Спершу перемішуємо сухі інгредієнти, окремо “мокрі” (за вийнятком білків), а білки взбиваємо в круту піну. Ставимо розігрівати вафельницю. Змішуємо “сухе з мокрим” і акуратно вмішуємо до суміші білки. Випікаємо по 2 ст. ложки на 1 ґофру (якщо у вас теж бутербродниця ;).

А, ну і вони ще й офігенно приємного яскравого жовтого кольору завдяки кукурудзі. Та мають яскраво виражений кукурудзяний смак. Мені сподобалось :)

кулінарне диво, рецепт, ґофри

Previous post Next post
Up