Лоранський пиріг з куркою та брокколі

Mar 15, 2011 10:20

Спершу зробила тісто! 50 гр вершкового масла (не топленого!) розімнути з 1 яйцем. Потім додати 200 гр муки, солі та 3 ст. ложки зимної води - замісити тісто і в холодильник на 30 хв.
Далі начинка. Потрібно мати 300 гр курячого філе - це приблизно з однієї курки. Моє чекало мене в морозилці з того часу як я розповідала про користь купівлі цілої птиці :) Його потрібно відварити і порізати кубиками. Так само відвареної (на твердо, щоб не розвалювалась) зо 5 величеньких нарізаних кубиками картоплин, 200 гр брокколі (розморожене, свіже) та зо 2 цибулини. Цибульку обсмажити на олії, всипати туди курку, за 5 хв додати брокколі та картоплю і за 10 хв зняти з вогню. Поки начинка вистигатиме натріть 150 гр твердого сиру. Далі я взяла 200-250 гр вершків (на око, скільки лишилось в банці:) і вимішала з ледь взбитим яйцем, мускатним горіхом, сіллю та сиром.
Тісто викладаємо з бортами в форму. На тісто висипаємо всю начинку та поливаємо вершково-сирною сумішшю. Можна це робити в 2 шари, якщо хочете, щоб сир попадався не лише зверху, а й всередині. Наприкінці для ще смачнішої скоринки я поливаю (фактично змащую) трохи взбитим 1 яйцем.




Смачного!

кулінарне диво, м'ясні страви, курка, рецепт

Previous post Next post
Up