Ранок! Оладки! Нямка!

Feb 27, 2011 12:18




Вчора отримала новенький жюрнальчик "Приятного аппетита" :) Ну, і...
Сьогодні на сніданок - оладки з лимонним кремом, смакота.
10 гр дріжджів розвести в 350 мл теплого молока з 1 ст ложкою цукру. Просіяти 250 гр борошна і влити туди молоко+ та замішати рідке тісто і залишити його в теплому місці на 10 хв. Далі додати 2 яйця, ложку м'якого масла, дрібку солі та залишити рухатися на 30 хв.
А за той час готуємо крем. (Я тут сковтнула слюнки). 10 гр желатину замочуємо. Беремо 4 лимони, ошпарюємо та знімаємо тонку цедру. В сотейник витиснути сік з лимонів і додати 1 ст ложку лимонного лікера(але я замінила на домашній абрикосовий:). В розігріту суміш (70*С) розтопити желатин (не кип'ятити). 2 жовтки взбити в піну з 70 гр цукрової пудри, потім поступово долити сік з желатином. За рецептом далі додати 300 гр маскарпоне... Але я люблю спрощувати собі життя, і маючи домашнє квасне (незбиране) молоко, відігріла сметанковий сир, який нічим не гірший за маскарпоне. Тож я додала домашній сир, та взбила все блендером. Крем поставити на 30 хв в холодильник.
А за той час смажимо оладки на вершковому маслі. Перед подачею взбиваємо 100 мл вершків і акуратно вмішуємо в лимонний крем. Викладаємо млинці, поливаємо щедро кремом (крем дууууже впитується) і прикрашаємо цедрою. Цедра до речі дууууже там смакує!

І ще пару секретів про млинці до масляного тижня:
1. Яйця перед тим як додати треба взбити.
2. Окремо змішуйте рідкі, а окремо сипучі інгредієнти. А змішувати потрібно так - в сипуче вливати рідке!
3. Щоб дріжджові оладки вдались потрібно набирати тісто тільки зверху, не можна тісто перемішувати і не можна залишати в тісті ложку!
4. Дріжджове тісто повинно 2-3 рази підійти, але не перебродити. (В рецепті вище тісто підходить двічі!)

кулінарне диво, рецепт, випічка

Previous post Next post
Up