Чого б це раптом?

Feb 22, 2011 14:16

Прошу не думати, що я раптово стала безумним кулінаром. Чесне слово я завжди час від часу любила приготувати щось оригінальне, проте зараз я зачастила і пояснюється все просто - обіцяла мамі, якщо я вже забираю ту купу дорогезних журналів “Гастроном” і додатків (“Колекція рецептів”, “Школа Гастронома”), отже я ними активно користуюсь. Мабуть, за ту ціну (на яку я набрала собі), як її називає моя бабця, “мукулатури” можна було б запросто придбати будь-яку книжку Джеймі. Проте це не мої гроші, а мами і раз я вже обіцяла, то ж намагаюсь максимально оправдувати сподівання мого кулінарного наставника :) І додатково, я виписую кілька дешевих кулінарних видань, які самі по собі справді здебільшого і є просто мукулатурою, але в них, як не дивно, трапляється хоча б зо два цікавих рецептів або порад. Тож з оплаченою мною писанини щомісячно, я обіцяла вже самій собі, готувати по 2 рецепти з кожного номера.
Отже, вихідні пройшли вдало! Врешті спробували масло з шавлією, беконом та каштанами в поєднанні з брюсельською капустою - ШЕДЕВРАЛЬНО! Жодні овочі на пару не смакували смачніше! Також спробували інтерпретацію масла для моркви - вийшла гидота. І все через відсутність свіжого тим'яну :( та заміна його сухим “нікчемним наслідувачем”.
Окрім того за останні 2 дні приготувала 2 оригінальні хліба, обидва з крупами!
Перший гречаний (ВАУУУУУУУУуууууууууу)




60 гр житньої муки
100 гр гречаної муки
600 гр пшеничної муки
15 гр солі
9 гр дріжджів
500 мл води кімнатної температури
по 75 гр темних родзинок та грецького горішка
Приготування стандартне. Дещо вирухане тісто ділимо на 2 частини. Формуємо кулі та розрізаємо навхрест, аби не дати розірвати парі хлібину зсередини. Дати хлібинам вирухатися до 2 годин на бритванці, а тоді в піч (240 градусів) на 35 хв.
Має яскраво виражений гречаний смак!

Другий хліб “Кукурудзяний з беконом та чілі”.




2 ск кукурудзяної муки (я молола крупу)
1 ск пшеничної муки
1 яйце
0,5 л кефіру
100 гр підсмаженого порізаного бекону
1 подрібнений з насінням перець чілі
по 1 ч ложці солі та розпушувача
Покласти змащену жиром (я використовувала смалець, що виділився з бекону) форму (бажано чавунну) в духовку та нагріти її до 230 градусів. За цей час усе вимішати. Вилити тісто в гарячу форму і випікати 20 хв.
Хліб гостренький на смак (нямка).

Ну, і наостанок дуже просте приготування м'яса на відбивні оригінальним чином.
4 свинячі відбивні (злегка відбиті)
сік половнки лимону
жир для обсмажування
1 цибулина
60 мл коньяку
сушений тим'ян (або інша зелень)
3 яблука
50 гр меду
сіль, перець (на власний розсуд)
Відбивні замаринувати в лимонному соці і приправах на 10 хв. Обсмажити на жирі по 5 хв з обох сторін і завернути в фольгу. На тому ж жирі з відбивних злегка обсмажити цибульку і додати коньяк, тушкувати 3 хв. Викласти до цибулі відбивні та тушкувати 25 хвилин. Знову витягти відбивні та загорнути в фольгу. До цибулі додати мед і викласти очищені та нарізані дольками яблука - тушкувати 5 хвилин. Подавати м'ясо зверху викладати ябкука і поливати соусом з цибулею. Вийшла дуже пишна страва. Вчора ми нею вечеряли :)

хліб, кулінарне диво, м'ясні страви, рецепт, фото

Previous post Next post
Up