Ķirbju un lēcu biezzupa

Feb 28, 2018 22:55





Sastāvdaļas

Muskat vai riekstu ķirbis 300-400gr

Sarkanās lēcas 100-150 gr

Ķiploka daiviņa 1

Neliels  sīpols 1

Žāvēts timiāns

Svaigs ingvers 1-2cm

Buljons 500 ml

Eļļa cepšanai

Bekons vai cauraudzis, zaļumi pasniegšanai

Gatavošana

Sagriež sīpolu, sasmalciņa ķiploku, sagriež ingvera sakni. Pannā uzkarsē eļļu, ber iekšā sagriezto sīpolu, ķiploku, ingveru. Pacep 1 min, tad pieber timiānu un sagrieztu ķirbi, pacep 1 min. Pieber noskalotas sarkanās lēcas, samaisa. Pielej buljonu, uzliek vāku un sutina apmēram 20 min, kamēr ķirbis un lēcas gatavi.

Lej blenderī, sablenderē. Jāskatās, vai ingvera sakne sablendējas. Ja ne, labāk izkāst caur sietu.

Apcep gaļu, liek klāt zupai ar zaļumiem.

Uhtī ku' ņammī! ;))

P.S. Var likt klāt saldu krējumu. Bet man neprasījās. Enī noēda ātri, bez gaļas. Amī nepatīk biezzupas konsistence. Bet ar mazos gabaliņos sagrieztu un apceptu gaļiņu ēda.

P.S.S. Receptes oriģināls: https://lienegatavo.wordpress.com/2017/02/14/kirbju-un-lecu-zupa-ar-kraukskigam-bekona-skelitem/ 

lēcas, biezzupa, ķirbis

Previous post Next post
Up