Sastāvdaļas
Muskat vai riekstu ķirbis 300-400gr
Sarkanās lēcas 100-150 gr
Ķiploka daiviņa 1
Neliels sīpols 1
Žāvēts timiāns
Svaigs ingvers 1-2cm
Buljons 500 ml
Eļļa cepšanai
Bekons vai cauraudzis, zaļumi pasniegšanai
Gatavošana
Sagriež sīpolu, sasmalciņa ķiploku, sagriež ingvera sakni. Pannā uzkarsē eļļu, ber iekšā sagriezto sīpolu, ķiploku, ingveru. Pacep 1 min, tad pieber timiānu un sagrieztu ķirbi, pacep 1 min. Pieber noskalotas sarkanās lēcas, samaisa. Pielej buljonu, uzliek vāku un sutina apmēram 20 min, kamēr ķirbis un lēcas gatavi.
Lej blenderī, sablenderē. Jāskatās, vai ingvera sakne sablendējas. Ja ne, labāk izkāst caur sietu.
Apcep gaļu, liek klāt zupai ar zaļumiem.
Uhtī ku' ņammī! ;))
P.S. Var likt klāt saldu krējumu. Bet man neprasījās. Enī noēda ātri, bez gaļas. Amī nepatīk biezzupas konsistence. Bet ar mazos gabaliņos sagrieztu un apceptu gaļiņu ēda.
P.S.S. Receptes oriģināls:
https://lienegatavo.wordpress.com/2017/02/14/kirbju-un-lecu-zupa-ar-kraukskigam-bekona-skelitem/