Rabarberu zemeņu smilšu kūka

Jun 20, 2013 22:08



Visfantastiskākā smilšu mīkla - irdena, maiga! Šo smilšu mīklas recepti jāizmanto turpmāk!!!
Receptes oriģināls ŠEIT.
Piezīmes. Iztaisīju lielu kļūdu - nenoturēju arī zemenes ar cukuru pa nakti, lai atsulojas. Rezultātā kūka bija tik slapja, ka izjuka. :(
Bet garša tāpat dievīga! Obligāti jāgatavo vēl un jāskatās, kā uzvedīsies. :)
Gatavošana laikietilpīga, jāgatavo 2as dienas.
Izmantoju 26 cm metāla formu ar noņemamām malām.
[RECEPTE]

Sastāvdaļas, kas jāgatavo iepriekšējā dienā

Smilšu mīkla

Sastāvdaļas
120 gr mīksta sviesta
60 ml silta piena
1 olas dzeltenums
1 ēd.karote cukura
1/3 tējk.sāls
230 gr miltu

Gatavošana
Sajauc kopā sviestu, pienu, olas dzeltenumu, cukuru un sāli (var ar rokām, var ar mikseri). Tad ar rokām iemīca izsijātus miltus.
Izveido no mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz nakti (vai vismaz 4 stundām) ledusskapī. Ledusskapī var uzglabāt 2 dienas, bet saldētavā - mēnesi.

Rabarberi un zemenes

Sastāvdaļas:
300 gr rabarberu
300 gr zemeņu
120 gr cukura

Gatavošana
Notīra un sagriež gan rabarberus, gan zemenes. Apber ar cukuru un atstāj istabas temperatūrā līdz rītam. No rīta nokāš izveidojušos sulu caur sietu.

Drupačas

Sastāvdaļas
50 gr sviesta
50 gr cukura
50 gr miltu (man aizgāja stipri vairāk - apm.100 gr)
50 gr mandeļu miltu (kafijas dzirnaviņās samaltas mandeles)
šķipsniņa sāls

Gatavošana
Samīca visas sastāvdaļas kopā. Labāk to darīt ar lāpstiņu, jo ar rokām sviests kūst un tad arī vajag vairāk miltus.
Mīca, līdz izveidojas drupačas. Liek uz nakti ledusskapī.

Gatavo nākamajā, ēšanas dienā

Mandeļu krēms

Sastāvdaļas
2 olas
150 gr cukura
50 gr piena (2 ēd.k.)
50 gr saldā krējuma
50 gr mandeļu miltu
110 gr sviesta

Gatavošana
Kausē sviestu, līdz tas kļūst brūns un sāk smarožot pēc riekstiem. Atdzesē.
Kārtīgi sakuļ ar mikseri olas ar cukuru, līdz izveidojas gaisīga un gaiša masa.
Tad pievieno pienu, saldo krējumu, mandeļu miltus un sviestu un uzmanīgi, bet kārtīgi samaisa.

Kūku sastāvdaļu savienošana
  1. Ņem ārā no ledusskapja smilšu mīklu un liek formā, veidojot bortiņus. Pēc tam ieliek saldētavā uz kādām 20 minūtēm.
  2. Pēc tam ņem ārā un 180 grādos cep 15 minūtes.
  3. Saliek notecinātos rabarberus un zemenes.
  4. Pārlej ar mandeļu krēmu.
  5. Liek cepties, kamēr virsma paliek brūna (kā kūka būtu gatava).
  6. Beigās uzber drupačas un cep, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas.
  7. Gatavu kūku atdzesē, ņem ārā no formas un ēd aukstu, var arī vēl nedaudz siltu.


rabarberi, smilšu mīkla, mandeļu milti, zemenes

Previous post Next post
Up