Zemeņu (ogu) kūka ar saldā krējuma-maskarpones krēmu

Jun 15, 2013 12:26

Īsta vasaras kūciņa. Gatavojas viegli. Ar diviem piegājieniem - vispirms uzcep ripas, atdzesē, tad sagatavo krēmu un saliek kopā.


Nu tik ātri apēdās, ka knapi paspēju pēdējo gabaliņu nofočēt. :)
Ļoti laba mīkla pamatnei, var izmantot jebkādām citām krēmkūkām.

[RECEPTE]

RECEPTE:
Izmantoju 20 cm silikona formu.

Ripas
Sastāvdaļas:
130 gr sviesta
100 gr cukura
pēc izjūtām vaniļas cukurs
4 olu dzeltenumi
1 ola
150 gr miltu
1 tējk.cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
1 citrona miziņa (ņēmu 1/2 apelsīna miziņas)

Gatavošana:
Sakuļ ar mikseri sviestu un cukuru un vaniļu.
Līdzko masa paliek gaiša un viegla, sāk pievienot pa 2 olu dzeltenumiem, kārtīgi sakuļot. Pēdējo pievieno olu, arī kārtīgi sakuļot.
Sajauc miltus ar cepamo pulveri un iesijā masā. Pievieno citrona/apelsīna miziņu, sāli un ar karoti sajauc.
Liek mīklu ar sviestu izsmērētā formā un noglabā uz 1 stundu ledusskapī atdzist.
Tad sakarsē cepeškārsni līdz 170 grādiem un cep 40-50 minūtes. Gatavu ņem laukā, kārtīgi atdzesē.

Krēms
Sastāvdaļas:
200 gr maskarpone
200 gr saldā krējuma
1 ēd.karote cukura
1 tējk. vaniļas cukurs
Zemenes (avenes, mellenes)

Gatavošana:
Sakuļ saldo krējumu.
Sajauc maskarpone ar cukuru un vaniļu un savieno ar saldo krējumu, mierīgi samaisot.
Pārgriež ripu uz pusēm. Sagriež zemenes vidējos gabaliņos, arī virsmas noklāšanai labāk sagriezt zemenes.
Ziež uz vienas ripas bagātīgi krēmu, pārliek ar ogām, tad liek pa virsu nākamo ripu un tāpat. Un gatavs. Uzreiz var ēst.
Receptes oriģināls ŠEIT.

pamatne, viegli, zemenes, ogas, saldais, saldais krējums, maskarpone, sviests, olu dzeltenums

Previous post Next post
Up