Только не смейтесь, моя рачительность близится к …. ну, даже не знаю как объяснить. Безотходная домашняя готовка - это хорошо? Или нужно это скрывать и стесняться?
Арбуз, купили. Красное съели, из корочек варим варенье. Клубничные хвостики? Нет, выбрасывать не будем, высушим и в чай. Косточки персика, тоже пригодятся. Ну и т. д. Исходя из этого логического ряда зернышки и обрезки болгарского перца оставшиеся после консервации тоже пристроила. Делюсь: «Приправа витаминная»:
Итак, очень аккуратно соскабливаем семена с плодоножек. Не торопимся, ведь иначе семена разлетятся по всей кухне. Обрезаем маленькими кусочками перца, оставшееся возле плодоножки. Выкладываем эту смесь ( семян и кусочков перца) на лоток электросушилки, и сушим при температуре 50 градусов (сохнет очень быстро). Высушенной смеси даем остыть и в кофемолку. Витаминная приправа готова!
Тільки не посміхайтесь, моя дбайливість наближається до .... ну, навіть не знаю як це назвати. 100 - відсоткова безвидходність домашнього готування - це добре, чи ні? Потрібно це приховувати і соромитися, тако «жадібності» чи ні? Кавун, купили -червоне з'їли, з корок варимо варення. Полуничні хвостики? Ні , викидати не будемо, висушимо і в чай. Кісточки персика, теж стануть у нагоді. Ну і таке інше. Виходячи з цього логічного ряду, зернятка і обрізки болгарського перцю, які залишилися після консервації, теж прилаштувала. Ділюсь «Вітамінна приправа»:
Акуратно зіскоблюємо насіння з плодоніжок. Не квапимося, адже інакше, насіння розлетиться по всій кухні. Обрізаемо маленькі шматочки перцю, що залишились біля плодоніжки. Викладаємо цю суміш( насіння і шматочки перцю) на лоток електросушарки, і сушимо при температурі 50 градусів(висихає дуже швидко). Висушеній суміші даємо прохолонути - і в кофемолку. Вітамінна приправ готова!