Apie kinietiškus knedlikus

Nov 25, 2012 17:04


Nuo Maistas

Per televizorių užmačiau laidą, kur buvo tema apie Aziją ir gamino garintas bandeles su citrinų kremu. Mintyse pasižymėjau, kad reiktų pabandyti ir būtų proga pasinaudoti kokius tris metus nenaudotus bambukinius garinimo indus. Taigi savaitgalį tuo ir užsiėmiau. Tetos iš teliko recepte vietoj mielių buvo naudojami kepimo milteliai. Variantas aišku paprastesnis, bet truputis iškilo abejonių ar gerai iškils ir svarbiausia namie pasibaigė kepimo milteliai. Tad pasinaudojau kitu receptu tešlai, bet citrininis kremas liko. Rezultatu buvau sužavėtas, reiks kada pasibandyti su kiauliena. O bambukiniai garinimo indai - super, su seniau naudotu elektriniu agregatu nėra ką ir lyginti.


Citrinų kremas pats savaime pasirodė esąs visiškas gėris ir lengvai gaminamas. Reikia:
2 citrinų sulčių ir nutarkuotos žievelės
150 g cukraus
2 kiaušinių
60 g sviesto
Viską sudėti į nedidelį puodą storu dugnu ir ant nedidelės ugnies nuolat maišant užvirti. Gali atrodyti skystas, bet tada reikia užlašinti ant lašą kitą ant vėsios lėkštės ir abejonės išsisklaido. Šiaip skonis labai intensyvus, galbūt galima žievelių nedėti, arba jas sudėti jau nuėmus kremą nuo ugnies. Galima ir vandens vonelėje daryti, bet taip atrodo paprasčiau ir gerokai greičiau.

Su tešla žaidimo kiek daugiau. Pirmiausiai "užduodamos" mielės, kad pradėtų gyventi. Sumaišoma:
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. cukraus
15 g miltų
75 ml šilto vandens.
Viskas paliekama kokiai valandai, kad gerokai pasiburbuliuotų

Paskui sudedami sekantys ingridienatai:
75 ml šilto pieno
75 ml šilto vandens
100 g miltų
1 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 š aliejaus
Užminkoma gana minkšta tešla ir pridengus paliekama kol pakils dvigubai.

Paskui vėl perminkoma, padalijama į 8 dalis, suplojami paplotėliai, į vidų dedama atvėsusio citrinų kremo ir formuojami rutuliukai. Kol puode užverda vanduo, būsimos bandelės dar kiek pastovi ir pailsi.

Garinama apie 15 min. Valgyti šiltas. Labai skanu! Ir nematyta.

P.S. Įdomiai, kad panašiai daromi ir čekiški knedlikai, čia matyt čekai bus iš kiniečių kilę, tik paskui apsigyvenus Europoje akys praplatėjo...

maistas, saldu

Previous post Next post
Up