Apie alaus reikalus

Nov 18, 2012 21:43


Nuo 2012

1. Prieš kokią savaitę buvau "Alaus brolijos" organizuotoje paskaitoje, kur L.Klimka pasakojo apie alų iš etnologijos pusės. Labai kažko naujo nebuvo, bet visai įdomiai.

2. Vakar buvau "Alaus kelyje". Tokia ekskursija Vilniuje. Šiaip visai nieko. Buvo trys barai su degustacijomis. "Būsi trečias" - vienintelis minusas, kad nubuvo "Brandinto" alaus. Daugiau viskas super. Nuvedė į rūsį, parodė bačkas, aludaris papasakojo kaip ten kas ir įdomiai ir entuziastingai. "Leičiai" - buvo įdomu apsilankyti, aplinka graži, alaus ąsočiai irgi. Alus buvo "Kanapinis", "Kvietinis" ir "Keptinis" - jau ankščiau ragauti. Paskutinis baras buvo "Šnekučio" Stepono g. Čia tik Valentas buvo "sobstvenoj personoj", daugiau nepatiko niekas. Alus buvo kažkoks šviesus, berods Jovarų "Medaus" ir dar kažkoks tamsus. Visi paliko labai nekokį įspūdį. Dar visų degustacijų metu buvo visokie pasakojimai iš gidės pusės.

3. Paragautas "Viržinis" alus. Alus įdomaus skonio, nors nepasakyčiau kad patiko labai, bet įdomus ir nematytas. Parauti tikrai verta. O idėja tai labai patiko: kad ekspermentinė serija, kad bendrai su "Tikras alus", kad su sava istorija. Šita dalis super.

4. Kitas sezoninis alus - Vilkmergės "Jauno derliaus". Padarytas iš šiųmetinio lietuviškų apynių derliaus. Apipavidalinimas ir idėja super. Alus patiko kiek mažiau. Pirmi gurkšniai nepatiko išvis, kažkaip pasirodė sunkus ir stiprus. Paskui pradėjo labiau jaustis apynių kartumas. Kažkaip Vilkmergės patinka tik "Šviesusis". Ir "Kvietinį" į rinką įvesti rudenį man keistokai pasirodė.

Ką gis. Švyturys su "Aukštaitijos bravorais" jau pasiskelbė apie kalėdinį alų, pažėsim ar bus naujienų šitam fronte.

alus, alko

Previous post Next post
Up