А хто скаже на пляцок "пірог" - буде битий по своїй мсклській пиці

Aug 11, 2008 16:28

Всі пишуть про Грузію, і то ясно.
І я напишу. Але то буде перепис. Майже грузинський, бо його пекла така одна файна пані Леся, котра довго мешкала в Тбілісі.

Треба -
кільо сливок-венґерок
пів шклянки сухого червоного вина
цукор звиклий - пів шклянки і ванільний (пачечка)
цитрина
250+ грамів борошна
250- грамів цукру
250 грамів маргарини
порошок до печеня
5 яєць

Маргарину сильно розтираємо з цукром, додаємо по одному яйцю і далі весь час розтираємо, потім - по ложці муки, порошок до печеня і продовжуємо розтирати. Додаємо ванільку і цедру з пів цитрини. Має бути таке, шоб ще виливалося, але вже не рідке.

Сливки краємо на пів, вибираємо пестки, складаємо в банячок, заливаємо вином, додаємо цукру, цедру цитрини і на маленькому вогні варимо доки вино не випарується. Має по тому вистигнути.

Бритванку мастимо і посипаємо борошном, виливаємо тісто, зверху - вистиглі сливки.
Печемо при 220 степенів. Як спечеться (має зарумянитися, пробуємо сірничком чи пропеклося,  - посипаєм цукром-пудрою.

печене, смачне щось

Previous post Next post
Up