Правильні та неправильні вареники

Mar 09, 2015 15:21

Щоб кататися як сир у маслі цілий рік, їли наши предки на Масляну вареники із сиром. Із солодким - политі сметанкою, із солоним - зі шкварками.
Між Теплицьким та Бершадським районами давно існує суперечка - чиї вареники з солоним сиром правильніші. Бо у Теплицькому районі шкварки до вареників подають міленькі, висмажені до медового кольору та хрусткі, а у Бершадському - великі, м'які, м'ясисті та соковиті.
На ту суперечку якось втрапили ми невеликою компанією, то ледве ноги винесли, так тестували страви на правильність спочатку в Бершадському, а потім в не менш гостинному Теплицькому районах.
Смачні обидва рецепти, власне відрізняються вони, як я вже й казала лише розміром шкварок, а так - все майже однакове.
Отож, тісто.
Тісто замішується легке і м'яке, але саме просте!
борошно, сироватка, дрібка солі.
Начинка:
домашній сир,не жирний, яйце,дрібка солі.
Обов'язково! смажаться на несильному вогні невеличці шкварочки з солоного сала до рум'яної шкірки.
Гарячі, щойно вийняті із окропу, вареники у керамічному полумиску заправляються гарячими шкварочками і смакують неймовірно.
Спробувала обидва варіанти вдома, то скажу вам, мені більше смакували з великими шкварками.
А ви собі спробуйте)


Фото з мережі, тобто не моє)

подільська кухня

Previous post Next post
Up