busy little bee

Jul 13, 2012 18:27


Drachenfest is comming up!
Ik heb zo lang geprotesteerd tegen het idee om naar DF te gaan, maar ik moet zeggen dat ik er wel eigenlijk best wel zin in heb. Ik vind het dooooooooodeng, en een deel van mij blijft schreeuwen dat ik niet thuishoor op zo'n groot evenement. Maar we gaan het zien. Dankzij een aantal larps (lands in exile, &Eva, Doodspoor en Zielenslaap) dit jaar heb ik wat meer geleerd mijn eigen ding te doen, en mijn personage neer te zetten, écht neer te zetten, in plaats van af te wachten tot de rest mij bij het spel trekt. Dus een beetje goeie moed heb ik wel.

Maar we moeten nog zoveel doen! Bijna eng... Gelukkig is een deel van mijn kleding geregeld, janestarz gaat een giga mooie jas maken, diverteddreamer een broek, dus qua kleding zit ik wel goed, een paar dingen ga ik nog zelf doen, als ik de tijd ervoor kan vinden.

Mijn grootste uitdaging voor Drachenfest: Maskers. Ik had het idee om een masker te dragen, en toevallig had mijn vriend dat ook. Zodoende maak ik nu voor onze groep (een bescheiden 8 man) maskers (niet helemaal waar, 2 personen maken ze zelf/laten ze maken). Ik ben op de helft, en stiekem al best wel happy met het resultaat





'Lightbringer' frontal view



' Lightbringer', pic 2 (in the dark)



'Stargazer', side view



'Stargazer', other side



'Stargazer', frontal view



'Metalhead', frontal view

De maskers zijn allemaal gemaakt met als basis een pipo's masker van gips.
Bij 'Lightbringer' heb ik hem simpel gehouden en bewerkt met een paar lagen kleipap (klei opgelost in veel water zodat je het er met een kwast op kan smeren) en glow in the dark verf. Vandaar het resultaat in het donker.
Bij 'Stargazer' heb ik de onderkant van het masker afgesneden/knipt (het helpt helaas niet als je er achter komt dat er een metaal draad in de rand van het masker zit om het stevigheid te geven =_= ) en vervolgens geverfd, waarbij ik geprobeerd heb het idee van een Nebula (ruimte-nevel) op het masker te zetten.
'Metalhead' is het masker van mijn vriend, en hiervoor heb ik het basis masker bewerkt met zelfdrogende superlichte klei. Dit moest uiteraard bijgeschuurd worden en vervolgens ook het kleipapje eroverheen waarna het goud is geverfd. Het symbool is uitge'hakt' uit de klei.

Ik ben stiekem al erg trots op de maskers, ze bevallen me zo goed en ik vind het zo leuk om te maken dat ik er stiekem over zit te denken om te kijken of ik dit op 'semi-proffesionele' basis kan gaan doen. Voorlopig is het plan om eens te kijken of er standhouders zijn op beursen die aansluiten bij wat ik maak en kijken of ze interesse zouden hebben om een stand te delen of zoiets... (teveel losse ideeën in mijn hoofd).

Dus nog 3 maskers te gaan, en dan nog het één en ander aan props. Ik ga duimen dat ik het red voor DF begint (verwacht dat ik dinsdag op het terrein nog wel zit te werken +_+

larp, 42

Previous post Next post
Up