Voisin toisinaan leikkiä ruokabloggaajaa kirjaamalla tänne ylös hyväksi havaitsemiani ruokaohjeita, koska muuten niitä ei muista. Vähän harjoiteltavaa on vielä: en ottanut valokuvaa. Sääli, koska valokuvat nostavat ruokaohjeiden herkullisuuden ihan toisiin sfääreihin.
On mahtavaa, että ruoanlaittovelvollisuudet jakautuvat taloudessamme suurin
(
Read more... )
Pitää ryhtyä kirjoittamaan tänne enemmän ruokaohjeita! Ihan itsenikin vuoksi: kaiken maailman tiedon arkistointi tuntuu nykyään helpommalta tietokoneelle kuin esim. johonkin reseptivihkoon.
Pari mieleen jäänyttä ja hyväksi havaittua salaattia tulee mieleen näin nopeasti. Ainakin saaristolaissalaatti (http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=4449&rname=saaristolaissalaatti), josta taisin pihiyden iskiessä jättää katkaravut pois, mutta järisyttävän hyvää se oli ilmankin.
Illanistujaisiin olen tehnyt kerran jos toisenkin tätä sitruunaista peruna-fetasalaattia (ohje löytyi siskolle lähetetystä viestistä):
Erilainen kreikkalainen salaatti (4 annosta)
750 g pieniä uusia perunoita
1 punasipuli
200 g fetaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/4 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 dl mustia oliiveja
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Viipaloi sipuli. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Murenna feta pienemmiksi paloiksi. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja puolita ne. Sekoita keskenään perunat, oliiviöljy, suola, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää sipuli, feta, oliivit ja persilja. Tarjoile perunasalaatti haaleana.
Reply
Leave a comment