Arki-illan hyvä salaatti ja muuta ruokapohdintaa

Jan 03, 2011 22:59

Voisin toisinaan leikkiä ruokabloggaajaa kirjaamalla tänne ylös hyväksi havaitsemiani ruokaohjeita, koska muuten niitä ei muista. Vähän harjoiteltavaa on vielä: en ottanut valokuvaa. Sääli, koska valokuvat nostavat ruokaohjeiden herkullisuuden ihan toisiin sfääreihin.

On mahtavaa, että ruoanlaittovelvollisuudet jakautuvat taloudessamme suurin ( Read more... )

koti, ruokaohjeet, ruoka, tavat, arki

Leave a comment

openupyourheart January 4 2011, 20:42:25 UTC
Ehkä sen taatelin voi jättää pois, jos se arveluttaa? Vaikka tuohan se tohon salaattiin tarvittavaa kontrastia. Laita vaan vähän taateleita!

Pitää ryhtyä kirjoittamaan tänne enemmän ruokaohjeita! Ihan itsenikin vuoksi: kaiken maailman tiedon arkistointi tuntuu nykyään helpommalta tietokoneelle kuin esim. johonkin reseptivihkoon.

Pari mieleen jäänyttä ja hyväksi havaittua salaattia tulee mieleen näin nopeasti. Ainakin saaristolaissalaatti (http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=4449&rname=saaristolaissalaatti), josta taisin pihiyden iskiessä jättää katkaravut pois, mutta järisyttävän hyvää se oli ilmankin.

Illanistujaisiin olen tehnyt kerran jos toisenkin tätä sitruunaista peruna-fetasalaattia (ohje löytyi siskolle lähetetystä viestistä):

Erilainen kreikkalainen salaatti (4 annosta)

750 g pieniä uusia perunoita
1 punasipuli
200 g fetaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1/4 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 dl mustia oliiveja
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa

Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Viipaloi sipuli. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Murenna feta pienemmiksi paloiksi. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja puolita ne. Sekoita keskenään perunat, oliiviöljy, suola, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää sipuli, feta, oliivit ja persilja. Tarjoile perunasalaatti haaleana.

Reply


Leave a comment

Up