Arki-illan hyvä salaatti ja muuta ruokapohdintaa

Jan 03, 2011 22:59

Voisin toisinaan leikkiä ruokabloggaajaa kirjaamalla tänne ylös hyväksi havaitsemiani ruokaohjeita, koska muuten niitä ei muista. Vähän harjoiteltavaa on vielä: en ottanut valokuvaa. Sääli, koska valokuvat nostavat ruokaohjeiden herkullisuuden ihan toisiin sfääreihin.

On mahtavaa, että ruoanlaittovelvollisuudet jakautuvat taloudessamme suurin piirtein tasan. Arkisin teemme lähinnä keittoja (poikaystävä) ja ruokaisia salaatteja (minä), kumpikin vuorollamme menoista riippuen. Viikonloppuisin kokkaamme nykyään vain harvoin: lauantaisin tulee usein syötyä ulkona jossain kävelymatkan päässä kotoa ja sunnuntaisin jomman kumman vanhempien luona. Arkisin säännöllisen rytmin ylläpitäminen, johon lasken ruoanlaiton, tuntuu paljon helpommalta kuin viikonloppuisin. Viikonloppuisin en jaksa suorittaa.

Olen kehittynyt aika hyväksi salaatintekijäksi. Tämänpäiväisen salaatin inspiraationa toimivat jouluksi hankitut tuoreet taatelit, joiden pelkään unohtuvan kaapin perukoille ilman hyviä ruokaohjeita. Erään netistä löytämäni ohjeen pohjalta sovelsin tänään seuraavaa:

Taateli-feta-kuskus-salaatti paahdetuilla vihanneksilla, noin kolmelle

Aika: noin 45 minuuttia

2 punasipulia
1 punainen paprika
2 dl kuskusta (ennen valmistamista)
Sopiva määrä jotakin vihreää salaattia, käytin punaista salanovaa (kaikki muut salaatit olivat tänään pieniä ja nuhjuisia)
200 g fetajuustoa (vähemmänkin riittää, sitä oli melkein liikaa)
6-8 mehukasta taatelia
Tuoretta lehtipersiljaa

Oliiviöljyä
Balsamicoa
Valkoviinietikkaa
Valkosipulimurskaa (purkista)
Mustapippuria
Sitruunamehua
Juoksevaa hunajaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko punasipulit ja paprikat sopiviin paloihin ja levitä uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoa, rouhi mustapippuria. Anna paahtua sen aikaa, kun teet salaatin muuten valmiiksi.

Valmista kuskus paketin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Huuhtele ja revi salaatti. Pilko taatelit neljään osaan. Viipaloi feta. Saksi lehtipersiljaa oman maun mukaan.

Mausta oman maun mukaan oliiviöljyllä, balsamicolla, valkoviinietikalla, sitruunamehulla, valkosipulimurskalla, hunajalla ja mustapippurilla. Sekoita huolellisesti.

Kun uunivihannekset ovat sopivasti paahtuneet ja ruskistuneet, ota ne uunista ja lisää mukaan salaattiin. Sekoita vielä kerran.

koti, ruokaohjeet, ruoka, tavat, arki

Previous post Next post
Up