Житель Запоріжжя побудував будинок зі скляних пляшок.

Jan 18, 2018 06:31

*
В одному з дачних кооперативів під Запоріжжям можна побачити справжній палац з балконом і флігелем. І яке ж здивування, коли підходиш ближче і розумієш, що побудований цей архітектурний шедевр з порожньої склотари з-під шампанського.



Володимир Сиса, житель Запоріжжя, не один рік мріяв про дачний будиночок, а коли йому виділили земельну ділянку, то виявилося, що будівництво будинку - справа витратна. І тоді новоявлений дачник включив народну кмітливість і вирішив побудувати будинок зі скляних пляшок. Кращим варіантом він вважає пляшки з-під шампанського.



Володимир Сиса - власник дачного будинку зі скляних пляшок.



Втім, справедливості заради варто сказати, що ідеєю будівництва скляного палацу Володимир загорівся давно. Ще в 1980-х він побачив в одному з журналів фото дивного будинку з склотари і почав збирати порожні пляшки в надії, що коли-небудь зможе втілити в життя подібний проект.



На реалізацію мрії у нього пішло 20 років і 8 тисяч порожніх пляшок. До слова збирав він їх де тільки міг: ресторани, парки, дружні застілля і навіть сміттєві баки. Вимога була одна - пляшки повинні бути вітчизняні, оскільки в них скло, на відміну від імпортних, товсте.



В результаті архітектурних досліджень на дачній ділянці з'явився не просто будинок, а справжній палац. За словами власника будинку, конструкція з загорнених в бетон пляшок настільки міцна, що її не розбив навіть молотком. А до того ж в будинку на подив комфортний мікроклімат: влітку можна сховатися від спеки, а взимку зігрітися в найлютіші морози.

І альтанка :



Звідси :

https://olga-den-7.dreamwidth.org/199506.html

Для натхнення

Previous post Next post
Up