Борщ (як прояв українського націоналізму)

Mar 09, 2011 22:32


Тетяна Толстая написала у своєму останньому інтерв"ю: "...В Москве практически нет русской кухни. В так называемых ресторанах русской кухни - плохие подделки. Не та селедка, не та рыба вообще, не те грибы. Щи не те, уха смехотворная, неумелый морс. Пироги - жалкий лепет. Есть пара мест, где готовят блюда русской кухни хорошо, но по цене билета «Люфтганзы».
Вот так вот: русский национализм вроде бы есть, а русской кухни нет. Вот поймать русского националиста, выдать ему дрожжей и запереть на кухне часа на три. Думаете, сумеет пирожок испечь?
То же с украинской кухней - есть очень дорогие рестораны, а массовой вкусной украинской кухни нет.
А в Киеве, например, не удается съесть плохой борщ - не получается у них плохо."
Так от,
 не без гордості хочу сказати: якщо мені видадуть овочі і закриють на кухні, я приготую борщ. І навіть кухня непотрібна - цей борщ я навчився готувати в поході на примусі.
Можна з м"ясом, а можна і без м"яса. Можна з бульйонними кубиками, хто їх любить.
Почистити буряк, картоплю і цибулю. Буряк і цибулю подрібнити соломкою, картоплю залишити цілою. Кинути це у киплячу воду (бульйон).
Почистити і подрібнити моркву, нашинкувати капусту і додати до каструлі, що кипить.
Подрібнити ще одну цибулину, підсмажити її на будь-якому жирі (олія, масло, сало, що є) і додати на сковорідку з цибулею порізані помідори або томатний сік чи томатну пасту. Ще трошки посмажити (щоб томати закипіли) і додати це у киплячу каструлю (перед тим упевнитися, що картопля вже готова: розім"яти її ложкою на кілька шматків).
Це, так би мовити, основа борщу, і це вже буде смачно
Можна додати також порізаний болгарський перець, консервовану квасолю, гриби (свіжі, консервовані чи сухі).
Бажано: петрушка, кріп (порізати і додати буквально перед тим, як виключити).
Виключити вогонь і відразу ж додати пару подрібнених зубчиків часнику.
Коли вже набити руку, все це займає десь півгодини. І ще щонайменше півгодини борщ повинен настоятися.
Смачно!!! аж слинки потекли...

народна творчість, націоналізм

Previous post Next post
Up