Amerikaanse avonturen deel 3

Nov 25, 2007 22:12

(We zijn inmiddels alweer een paar dagen thuis, maar voor de volledigheid hier nog het laatste deel van ons reisverhaal!)

We zijn in totaal drie dagen in Los Angeles geweest. We hebben de auto eigenlijk vooral bij het motel laten staan en veel met de metro gedaan, omdat er een metrostation vlakbij het motel was en parkeerplaatsen in de stad schaars en duur. We hebben gewandeld over Hollywood Blvd, door downtown LA en we hebben een middag op Santa Monica Beach gezeten. Het zeewater was koud, maar we konden gelukkig in de warme zon opdrogen. We hebben ook nog gegeten bij vrienden van een vriendin van Nils, leuk om een keer bij 'echte' Amerikanen thuis te zijn!

Vanuit Los Angeles namen we Highway 1, ook wel Pacific Coast Highway genoemd, die zijn naam eer aandoet en helemaal langs de kust naar het noorden loopt tot San Francisco. We hebben eindeloze witte stranden gezien en rotsige kliffen. Helaas nam de slingerende kustweg meer tijd in beslag dan we hadden verwacht en kwamen we pas halverwege de avond (in het donker) aan bij ons motel in het kustplaatsje Monterey. Gelukkig was er een soort winkelcentrum tegenover het motel waar we onze honger en moeheid konden stillen met meesterlijke pizza.

De dag daarna was het alweer tijd om de auto in te leveren. We vertrokken 's ochtends vanuit Monterey, bezochten nog even het hoofdkantoor van Apple in Cupertino om hippe Apple-goodies te kopen (aangezien we daar toch ongeveer langs kwamen) en kwamen helemaal volgens plan halverwege de middag in Berkeley aan. Met enige moeite konden we al onze spullen weer in onze koffers en tassen stouwen en namen we de BART naar San Francisco. In het hotel bleek dat onze online reservering vreemd genoeg niet doorgekomen was, maar gelukkig hadden ze nog een kamer voor ons.

Onze onderbroeken waren opeens op, dus de laatste dagen in San Francisco moesten we wel gaan winkelen: we plunderden de uitverkoopbakken bij de Macy's One Day Sale (soort van Drie Dwaze Dagen, maar dan op één dag), we bezochten alle hippe winkeltjes in Haight Street en kochten daar schoenen, een pet, t-shirts, cd's en een vest, en ik bespaarde heel veel geld op mijn nieuwe MacBook. We huurden fietsen om over de Golden Gate Bridge te fietsen, op een dag die druilerig begon maar al snel stralend zonnig werd. We bezochten alles waar we in de eerste dagen van onze vakantie niet aan toe kwamen.

En toen was het alweer tijd om te gaan. Helaas!

reizen

Previous post Next post
Up